Turun Diakoniakeskus järjesti yhdessä Kerttulin kanssa tempauksen, jossa toivottiin kiinnostuneiden kutovan villahartiahuiveja Kerttulin vanhusten asumisyksikön asukkaille. Hartiahuivit luovutettiin asukkaille Kerttulin syyskekkereissä 3.10., jonne kutsuttiin mukaan myös lahjoittajat.

Hartiahuivihaaste alkoi huhtikuussa 2019 ja se kesti syyskuun loppuun. Ohjeena oli, että hartiahuivin tulisi olla villaa, mutta muuten huivin sai kutoa tai virkata oman mielen mukaan.

Tapahtuman ohjelma alkoi yhteislaululla Peppen ja Tapsan johdolla

Ja kuinka paljon huiveja saatiin kokoon. Kerttulissa ei enää talven kylmimmilläkään ilmoilla tarvitse palella, sillä huiveja lahjoitettiin Kerttulin asukkaille peräti 480 kappaletta.

Kerttulin viriketoiminnan ohjaaja Leenamaija Keskinen oli todella ilahtunut ja yllättynyt huimasta huivimäärästä.

- Alun perin ajattelin, että jos 12 kappaletta saadaan kokoon, olemme tyytyväisiä.
- Monet lahjoittajat kysyivät, saavatko he kutoa ja lahjoittaa myös villasukkia. Toki me otimme vastaan niitäkin. Sukkia saimme kaiken kaikkiaan 61 paria, Keskinen toteaa ilahtuneena.

 
Muotinäytöksessä oli esillä eriliaisia huiveja, jotka oli tehty eri tekniikoilla ja monen värisillä lankayhdistelmillä

Turun diakoniakeskuksen vapaaehtoistyön diakoniatyöntekijä Ulla Mäenpää oli organisoimassa keräystä.

- Yhteydenottoja ja kyselyjä tuli paljon. Huiveja tuli postinkin kautta Loviisasta ja Eurasta asti. Turun lisäksi lähialueen kunnissa oltiin aktiivisia. Ja ne ovat todella hienoja ja erilaisia.

Kerttulin syyskekkereiden ohjelman huipensi asukkaiden muotinäytös, jota ei ennakkoon harjoiteltu. Kaikki sujui kuitenkin hyvin ja vieraat saivat nähdä niin tyyliltään, tekniikaltaan kuin väreiltään erilaisia huiveja.

Asukkaat olivat mukana myös tapahtumien tarjoilujen leivontaan.

Asukkaat ja vieraat saapuivat tapahtumaan syyskekkereille sopivaan tapaan syksyn lehtien täyttämää käytämää.

Katso tunnelmia myös videolta: