Puolalan yläkoulu järjestää ilmastovastuupäivät 14.-16.10.2019. Kyseessä on monialainen oppimiskokonaisuus, joka on suunniteltu yhdessä oppilaiden kanssa. Tapahtuma huipentuu keskiviikkona ministeri Pekka Haaviston keynote-puheenvuoroon ja paneelikeskusteluun, jota voi seurata striiminä YLEn kanavissa.

Puolalan yläkoulu järjestää ilmastovastuupäivät 14.-16.10.2019. Kyseessä on monialainen oppimiskokonaisuus, joka on suunniteltu yhdessä oppilaiden kanssa. 

Kaupunginjohtaja Minna Arve avasi päivät maanantaina. Puheessaan hän kannusti nuoria painostamaan päättäjiä ja kertoi Turun ilmastoteoista ja -tavoitteista, jotka ovat maailman kärkeä. Turun tavoitteena on olla hiilineutraali vuoteen 2029 mennessä ja ilmastopositiivinen siitä eteenpäin. Hiilineutraalin kaupungin nettopäästöt ovat pyöreät nolla, mikä tarkoittaa, että alue tuottaa vain sen verran päästöjä, kuin ilmakehästä voidaan niitä sitoa. Ilmastopositiivinen Turusta tulee, kun alueen nettovaikutus muutetaan ilmastoa viilentäväksi.

Maanantain ja tiistain aikana oppilaat työskentelevät valitsemissaan työpajoissa ja pääsevät seuraamaan asiantuntijapuheenvuoroja. Noin kahdessakymmenessä vaihtoehtoisessa työpajassa nuoret tutustuvat konkreettisiin ilmastonmuutosta torjuviin toimiin, kuten uusiutuviin energianlähteisiin, hiilinielujen istuttamiseen ja kierrätykseen.

Ministeri Pekka Haavisto puhumassa nuorten kutsumana

Keskiviikkona 16.10. klo 10-11 luvassa on ministeri Pekka Haaviston keynote-puheenvuoro sekä paneelikeskustelu, johon osallistuvat Haaviston lisäksi koulun oppilas Aleksandr Kähar, ympäristötoimittaja Jami Jokinen, järjestöaktiivi Amro El-Khatib sekä erityisasiantuntija Miikka Meretoja. Paneelikeskustelun vetää 9-luokkalainen Alma Jokinen.

Yle striimaa ministeri Haaviston puheenvuoron ja paneelikeskustelun.