Pneumokokkirokotukset telakalla käynnistyivät viime viikolla ja ovat jatkuneet siitä lähtien. Turun kaupungin infektioiden torjuntayksikön sairaanhoitajat sekä terveysasemien sairaanhoitajia on ollut rokottamassa telakan työntekijöitä.

Päivitetty 30.10.2019

Pneumokokkirokotukset telakalla ovat edistyneet hyvin ja lähes 3500 työntekijää on jo rokotettu. Pneumokokkirokotus on mahdollista saada telakalla vielä ainakin viikolla 45 (4.-8.11.2019).

Rokotetta tarjotaan työntekijöille, jotka ovat työskennelleet pitkäkestoisesti rakenteilla olevassa laivassa. Pneumokokkirokotuksen lisäksi tarjotaan influenssarokotetta, koska influenssa voi altistaa pneumokokkitaudille.

Rokotuksilla tavoitellaan vakavien pneumokokkitapausten loppumista. Rokottaminen on edistynyt hyvin huolimatta suuresta rokotettavien määrästä. Rokottamisten lisäksi telakalla on tehostettu yleisiä infektioiden torjuntakeinoja kuten käsihygieniaa.

- Rokotukset ovat sujuneet hyvin eikä niillä ole ollut suurta vaikutusta laivanrakennukseen. Olemme tehneet tiivistä yhteistyötä viranomaisten kanssa asiassa, sanoo Meyer Turun telakan viestintäpäällikkö Tapani Mylly.

Varmistettuja pneumokokkitartuntoja Turun telakalla on toukokuusta alkaen todettu noin 30. Sairastuneissa on mukana eri ammattiryhmiä, eri kansallisuuksia ja eri yritysten työntekijöitä. Pneumokokkitartuntojen syytä selvitetään edelleen Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin, Turun kaupungin, työterveyshuollon, Työterveyslaitoksen sekä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen yhteistyönä.