Ekumeenisen joulun teemana on tänä vuonna ”Jottei kukaan jää yksin” ja tilaisuudessa ajatukset suunnataan erityisesti vanhusten yksinäisyyteen. Humanitaarisen viestin tuojaksi Turun tuomiokirkossa 11.12. pidettävään tilaisuuteen on kutsuttu yrittäjä ja taiteilija Aira Samulin.

Info:

  • Ekumeeninen joulu Suomen Turussa keskiviikkona 11.12.2019 klo 18, Turun tuomiokirkko
  • Tilaisuus taltioidaan, joten kirkkoon on hyvä saapua viimeistään klo 17.40. Kooste lähetetään Ylen TV1:ssä jouluaattona noin tunti ennen joulurauhanjulistusta.

Vapaa pääsy. Tervetuloa!

Aira Samulin on iloisen elämänasenteensa lisäksi tunnettu yhteiskunnallinen keskustelija ja on usein nostanut esille vanhuksiin ja vanhenemiseen liittyviä teemoja. Talvisodan syttymisestä on tänä vuonna kulunut 80 vuotta. Samulin tuo humanitaarisessa viestissään esille sotaveteraanien, sotaleskien, lottien ja sotaorpojen kohtalon ja muistuttaa jokaisen oikeudesta inhimilliseen vanhuuteen.

- Ota valtaan vanhuutesi silloin, kun tiedät mitä haluat. Sitten kun et enää tiedä, muut päättävät puolestasi, sanoo Aira Samulin. - Kotona asumiseen tulisi satsata laitospaikkojen sijaan ja myös yksinäisyyteen on löydettävissä ratkaisuja, hän jatkaa.

Tuomiokirkossa illan musiikista vastaavat baritoni Waltteri Torikka ja Turun filharmoninen orkesteri johtajanaan Pertti Pekkanen, Chorus Cathedralis Aboensis johtajanaan Märt Krell, urkuri Markku Hietaharju sekä kanttori Jukka Pietilä.

Jo 26. kerran järjestettävä ekumeeninen joulu Suomen Turussa tuo yhteen eri kirkkokunnat, jotka esittävät yhteisen ekumeenisen rauhanvetoomuksen. Tänä vuonna vetoomuksen esittävät Suomen evankelis-luterilaisen kirkon arkkipiispa Tapio Luoma, Suomen ortodoksisen kirkon arkkipiispa Leo, Helsingin katolisen hiippakunnan asiainhoitaja, isä Marco Pasinato sekä Suomen vapaakristillisen neuvoston puheenjohtaja pastori Jori Brander, Suomen Metodistikirkosta.

- Ekumeeninen joulu on erityinen tapahtuma, sillä se kokoaa kristittyjä juhlistamaan yhdessä Vapahtajan syntymää ja viemään eteenpäin joulun hyvää sanomaa. Joulu muistuttaa meitä meille annetusta tehtävästä pysyä toistemme lähellä ja pitää huolta toisistamme, sanoo arkkipiispa Tapio Luoma.

Yhteislaulujen aikana kerättävä kolehti lahjoitetaan Pelastusarmeijan Auta Ihmistä -kampanjaan.

kynttilat_1600_esko_keski-oja.jpg
Kuva: Esko Keski-Oja