Posti- ja logistiikka-alan unioni PAU:n lakon vuoksi Turun kaupungin asukaslehti Turkuposti 4/2019 jaetaan marraskuussa pienellä viiveellä porrastetusti.

Lehden jakaa Posti Oy:n sijasta Suomen Suoramainonta Oy. Lehti ilmestyy suunnitellusti torstaina 21.11., mutta poikkeusjärjestelyjen vuoksi Turkuposti voidaan jakaa turkulaistalouksiin vasta viikonloppuna 23.–24.11. Jakelumuutosten takia lehteä ei pystytä toimittamaan aivan yhtä kattavasti kuin aiemmin.

– Jos lehti ei viikonloppuna tule suoraan kotiin, Turkupostin voi noutaa Turun pääkirjastosta ja myöhemmin myös lähikirjastoista. Pääkirjastosta lehti on noudettavissa pääsisäänkäynnin jakelulaatikoista 21.11. alkaen, kertoo Turun kaupungin viestintäjohtaja Saara Malila.

Turkuposti 4/2019 on luettavissa myös verkossa 21.11. alkaen osoitteessa turku.fi/turkuposti.

Turkuposti on Turun kaupungin asukaslehti, joka ilmestyy neljä kertaa vuodessa. Sen sisältö tuotetaan kaupungin viestinnän ammattilaisten voimin. Joitakin juttuja ostetaan turkulaisilta vapailta toimittajilta ja valokuvia turkulaisilta valokuvaajilta. Lehden päätoimittaja on Katja Laiho.

Turkupostin kokonaispainosmäärä on 135 097 kappaletta, josta Postin kautta on jaettu 133 779 kappaletta. Suomen Suoramainonta Oy jakaa nyt turkulaistalouksiin 112 211 Turkupostia. Vähäisempi määrä johtuu siitä, että Suomen Suoramainonta ei pääse kaikkiin kiinteistöihin samalla tavalla kuin Posti Oy. Muita tapoja jaella lehti nyt lakon aikana kustannustehokkaasti ja ajallaan ei kaupungin tekemien selvitysten perusteella ole.

Ylimääräiset noin 22 000 kappaletta toimitetaan kirjastoihin kaupunkilaisten itse noudettaviksi.

– Uskon ja toivon, että kaupunkilaiset ymmärtävät hyvin poikkeustilanteen. Halusimme saada Turkupostin jakoon luvattuun aikaan, vaikka sen jutut tehdäänkin kestämään kolmen kuukauden ilmestymisvälejä. Monessa jutussa on kuitenkin ajankohtainen kytkös kaupungin palveluihin. Myös kalenteriosio on monelle tärkeä ja sen tapahtumat alkavat nyt jo marraskuun lopulta, viestintäjohtaja Saara Malila sanoo.

Palautetta kaupungin toiminnasta Turkupostiinkin liittyen voi antaa osoitteessa turku.fi/palaute.

Muutoksesta ei aiheudu lisäkuluja Turun kaupungille.

Asiasanat: