Riemunkiljahdukset, nopeat liikkeet ja aito ilo täyttivät Työpisteen käytävät Lapsi mukaan töihin -päivänä 22.11.2019.

Lapsen oikeuksien päivä

Kansanvälistä Lapsen oikeuksien päivää vietetään vuosittain 20.11.

Turku on lapsiystävällinen kunta

Toiminnan tavoitteita ovat:

  • lapsen oikeuksien tunnettuuden lisääminen
  • lasten osallisuuden edistäminen
  • lapsivaikutusten ennakkoarvioinnin käyttöönotto
  • monimuotoisuuden ymmärtäminen voimavarana

Turku sai vuonna 2018 Unicefin Lapsiystävällinen kunta -tunnustuksen, jonka kriteerien mukaisesti kaupungin tulee edistää lapsiystävällisyyttä ja huomioida lapset ja nuoret toiminnassaan. 

Lasten on hyvä tietää, missä vanhemmat työskentelevät ja mitä työnteko on. Ihan kaikki eivät edes osaa kertoa, mitä vanhemmat tekevät työkseen. Vanhemman työttömyys ei ollut este päivään osallistumiseen. Yhtä lailla lapsi saattoi mennä mukaan isovanhemman, kummin tai jonkin muun läheisen ihmisen työpaikalle.

Suosio yllätti kaikki Työpisteessä. Reilu parikymmentä 3–13-vuotiasta lasta aloitti päivänsä tutustumalla äidin tai iskän työhuoneeseen.

Kuvateksti: Eemeli Lehto tutustumassa iskän työpaikkaan.

– Iskän työpöytä ei ollut ihan kauhean sekainen, vaikka siinä olikin monta oranssia lappua, tuumaili 11-vuotias Eemeli Lehto, joka poikkesi Työpisteen viestinnässä työskentelevän isänsä työhuoneessa. Ainakin iskä kirjoittaa paljon ja välillä tekee musta kotona hassuja kuvamuokkauksia Fotarilla, mietiskeli Eemeli.

Pinssikone joululahjaksi?

Yleiskierroksen jälkeen tutustuttiin muihin lapsiin ja oltiin todella ihmeissään humanoidirobotti Oivasta, joka auttaa Maahanmuuttajien Osaamispisteellä suomen kielen oppimisessa. Lasten silmät olivat suurina, kun robotti alkoi rokkaamaan ja heitti kunnon naurut päälle.

Suklaaputouksella saatiin sokeritasot kohdilleen heti aamusta. Pinssikone oli myös ehdoton hitti ja joku sitä toivoi jo joululahjaksikin vanhemmaltaan. Toiveen voi kuulemma kirjoittaa kirjeeseen joulupukille. Teemapäivä päätettiin hampurilaisbuffettiin, kuinkas muutenkaan.