Ensi vuoden EU:n kestävän energian viikolle (EUSEW) haetaan tilaisuuksien järjestäjiä. Viikko koostuu ympäri Eurooppaa järjestettävistä tapahtumista ja huipentuu Brysselissä 23.-25.6. pidettävään konferenssiin.

EUSEW-konferenssitilaisuuden järjestäjäksi voivat hakea EU-instituutioiden edustajat, sekä sellaiset toimijat, jotka ovat osa Euroopan laajuista verkostoa ja joilla on vaikutusvaltaa liittyen kestävään energiapolitiikkaan Euroopassa. Esimerkkejä tällaisista toimijoista ovat kansainväliset järjestöt, alue- ja kaupunkiverkostot, teollisuus- ja ammattijärjestöt, kestävän kehityksen kansalaisjärjestöt ja kuluttajajärjestöt. Tilaisuuden järjestäjäksi tulee hakea vähintään yhden partneriorganisaation kanssa. Hakuaika umpeutuu 20.1.2020.

Tämän lisäksi voi hakea EUSEW-erillistapahtuman järjestäjäksi. Tapahtuma tulee järjestää jossain EU-jäsenvaltiossa, ja se voi olla mitä kokoluokkaa tahansa. Näiden tapahtumien tarkoitus on edesauttaa kestävän energian viikon näkyvyyttä ja parantaa kansalaisten sekä yritysten tietoisuutta kestävien energiaratkaisujen tärkeydestä. Haku erillistapahtumien järjestäjäksi aukeaa tammikuussa 2020.

Sustainable Energy Awards -kilpailu

Euroopan kestävän energian viikolla (EUSEW) julkistettavan palkinnon voi voittaa innovatiivisista puhtaan, turvallisen ja tehokkaan energian hankkeista. Vuonna 2020 kilpailla voi kolmessa kategoriassa: sitoutuminen, innovaatio ja nuoriso. Voittajat saavat näkyvyyttä EUSEWin palkinnonjakotilaisuudessa ja komission viestintäkanavissa.

Vuoden 2020 EUSEW Awards haku umpeutuu 27.1.2020. Hakuohjeet linkistä.

Asiasanat: