Mistä tietää, että joulu on jo ovella? No ainakin siitä, että jouluvalot sytytetään Yliopistonkadun kävelykadulla ja valtakunnan ykköskuusi Turun tuomiokirkkotorilla syttyy loistamaan yleisömeren hurratessa.

Tutustu joulukaupungin tapahtumiin

Joulukaupunki Turku herää täyteen loistoonsa lauantaina 30.11., kun eri puolilla keskustaa järjestetään koko päivän ajan mukavaa ohjelmaa. Joulumieltä ja tunnelmointia kaiken ikäisille tarjoillaan nuutinpäivään 12.1. saakka.

Yksi avajaispäivän huippuhetkistä on Turun tuomiokirkon joulukuusen valojen sytytys, joka käynnistää jouluisten tapahtumien ketjun. Yli 700 led-lappua sytytetään kuuseen 30.11. klo 15.45 alkavassa tilaisuudessa, jossa tanssitaan ja lauletaan lapsiperheiden muskarissa Tuuli Paasolaisen bändin tahtiin. Joulutervehdyksen tilaisuuteen tuo Turun tuomiokirkkoseurakunnan pastori Jenni Pihajoki. Paikalla ovat myös Kirkonrotat Hilda ja Hulda.

Vanhan Suurtorin joulumarkkinoilla nähdään heti kuusen valojen sytyttämisen jälkeen tulishow klo 16.30.

Jouluparaati johdattaa huipennukseen

Satumainen jouluparaati kokoontuu Aboa Vetus & Ars Novan edessä. Jouluinen kulkue kohti kävelykatua lähtee matkaan klo 16.45 reittiä Kirjastosilta - Läntinen Rantakatu - Kristiinankatu - kävelykatu. Paraatia johdattaa Turun tämän vuoden Lumikuningatar, Turun Eläinsuojeluyhdistyksen puheenjohtaja, Taru Säteri.

Yleisö on tervetullut liittymään mukaan paraatiin tai seuraamaan kulkuetta reitin varrella. Paraati tuo Yliopistonkadulle joulun satumaisten hahmojen, kuorojen ja tanssijoiden kanssa.

Satumaisen joulunavauksen huipentaa Yliopistonkadulla jouluinen show sekä valojen sytytys. Jouluvalojen sytyttäjänä toimii tänä vuonna DJ–säveltäjä Ville Virtanen alias Darude. Turun Kaupungin joulutervehdyksen tilaisuuteen tuo yhteysjohtaja Antti Kirkkola.

Ohjelmaa koko päivän

Koko avajaispäivän keskusta-alueella on luvassa jouluisia tapahtumia, jotka vetävät paikalle kymmeniätuhansia osallistujia.  Satumainen joulunavaus -tapahtuma toteutetaan Hansa-korttelissa, kävelykadulla, Wiklundilla ja Forum-korttelissa. Myös käynti tunnelmallisessa Kauppahallissa tuo joulumielen.

Kauppatorin uudistuksen ollessa käynnissä jouluisesta toritunnelmasta voi nauttia Kauppatorin väliaikaisella torialueella. Avajaispäivänä torilla on käynnissä suora Facebook-lähetys ja joulupukki on luvannut vierailla paikalla joka lauantai ennen joulua.

Joulukaupungin avauspäivä toteutetaan laajassa yhteistyössä. Mukana järjestelyissä ovat Turun kaupungin lisäksi seurakunta, keskustan yrittäjien Turun Ydinkeskustayhdistys ry, Vanhan Suurtorin Joulumarkkinat sekä kauppatorin ja kauppahallin toimijat.

Joulukauden avajaiset 30.11.2019, ohjelmassa muun muassa:

klo 10-18 Ohjelmaa ympäri keskustaa (Hansa, kävelykatu, Kauppahalli ja -tori, Wiklund, Forum)
klo 10-16 Kauppatori: Joulupukki paikalla & Kauppatori goes live FB-lähetys
klo 15:45 joulumuskari Tuomiokirkkotorilla
klo 16:10 Tuomiokirkon kuusen valojen sytytys
klo 16.30 Tulishow Vanhalla suurtorilla
klo 16.45 Satumainen jouluparaati. Lähtö Aboa Vetus & Ars Novan edestä reittiä Kirjastosilta - Läntinen Rantakatu - Kristiinankatu - kävelykatu
klo 17.00 Kävelykadulla joulukadun avajaisshow ja valojen sytytys

joulun_avaus_timo_jakonen_1600.jpg
Joulun avaus tuomiokirkolla. Kuva: Timo Jakonen