Turun ja lähiseudun bändeillä on jälleen mahdollisuus päästä esittämään taitojaan ja saada palautetta musiikkialan ammattilaisilta Turku Bandstand -tapahtumassa. Lisäksi 3-4 tapahtumaan osallistuneelle yhtyeelle tarjotaan mahdollisuus tulla mukaan Turku Rock Academyn toimintaan. Ilmoittautuminen jokavuotiseen tapahtumaan on auki 9.12.2019–12.1.2020. Mukaan pääsee enintään 15 yhtyettä ilmoittautumisjärjestyksessä.

Lisätiedot:

http://www.turku.fi/turku-rock-academy/tapahtumat/turku-bandstand
Toiminnanjohtaja Tomi Arvas, puh. 050 554 6118
Vastaava tuottaja Mark Bertényi, puh. 040 147 3750

Turku Bandstandin järjestää Turku Rock Academy ja Turun kaupungin nuorisopalvelut. Tapahtuma on järjestyksessään 24. Bändikatselmukseen saavat osallistua kaikki yhtyeet, joiden kotipaikka on alueen Salo–Forssa–Laitila–Turku sisäpuolella. Yhtyeiden jäsenistä 3/4 tulee olla alle 29-vuotiaita.

Viime vuonna uudistuneen kolmiportaisen Turku Bandstandin ensimmäinen kierros nähdään tammikuun lopulla (23.–24.1. ja 29.–30.1.2020). Silloin kukin yhtye esittää omaa tuotantoaan kaksi kappaletta ja alan ammattilaiset pitävät kullekin yhtyeelle palautetilaisuuden välittömästi illan päätteeksi. Yleisö voi seurata esitysten lisäksi myös palautteenantoa.

Toukokuussa toisella kierroksella yhtyeet esittävät samat kappaleet. Ammattilaiset katsovat esitykset ja arvioivat, onko annetut neuvot saatu hyödynnettyä. Lisäksi he katsovat, nouseeko esiin uusia avuntarpeita. Jos bändit haluavat, seuraavana syksynä on mahdollisuus vielä kolmanteen palautekierrokseen.

–Tapahtumasta poimitaan 3–4 yhtyettä Turku Rock Academyn riveihin. Yhtyeet saavat kahden vuoden ajan maksutonta tukea ja opastusta tekemiseensä valtakunnalliselta ammattilaisverkostolta. Koulutukseen sisältyy paljon studioaikaa, musiikin tuottamista, promokuvia, julkaisuja ja keikkoja, kertoo toiminnanjohtaja Tomi Arvas.

Uudistuneella Bandstandilla pitkät perinteet

Turku Bandstand on ollut olemassa kilpailumuotoisena 22 vuotta. Vuonna 2019 Bandstand -konsepti uudistui ja kilpailun sijaan tapahtumassa keskitytään nykyään palautteenantoon. Tapahtuman historian aikana mukana on ehtinyt olla jo yli tuhat yhtyettä.

Vastaava tuottaja Mark Bertényi kertoo, ettei yhtyeitä aseteta enää mihinkään järjestykseen. Turku Rock Academy tarjoaa kuitenkin taas 3–4 bändille mahdollisuuden osallistua Academyn toimintaan. Mahdollisuus on myös saada lisää keikkoja, myös festareilla.
–Jos bändi on oikein hyvässä iskussa, ei ole mahdotonta, että se esiintyisi jo ensi kesän festareilla. Tämän mahdollistavat Turku Rock Academyn yhteistyöverkostot, Bertényi sanoo.

Turku Rock Academyn alkuperäinen idea oli tuoda bänditoimintaan oppeja ja toimintamalleja junioriurheilusta, jossa nuoria valmennetaan päämäärätietoisesti ja antamalla säännöllistä palautetta. Uudistunut Bandstand rakentuu samalle pohjalle ja pyrkii palautteenantoon keskittymällä tuomaan bänditoimintaan samaa tavoitteellista kehittymistä kuin urheilussakin.
– Suurin osa osallistuneista on varmasti saanut paljon: palautetta, uutta yleisöä, keikkakokemusta ja uusia ystäviä, Arvas sanoo.

Tänä vuonna palautteenantajina toimivat Turun konservatorion lehtori Ilari Hongisto, Lost Society yhtyeen Samy Elbanna ja Turku Rock Academyn vastaava tuottaja Mark Bertényi. Palaute on kannustavaa ja se on tarkoitettu bändien toiminnan eteenpäin viemiseen. Palaute annetaan yleisön edessä.

Yhtyeiden ilmoittautuminen Bandstandiin

Yhtyeiden ilmoittautuminen Turku Bandstandiin tapahtuu netissä.

Ilmoittautuminen on auki 9.12.2019–12.1.2020 välisenä aikana.

Ilmoittautumiseen vaaditaan yhtyeen nimi ja kotipaikka, jäsenten nimet, soittimet ja iät sekä bändin yhteyshenkilön puhelinnumero ja sähköpostiosoite. Puutteelliset tiedot jättäneen yhtyeen ilmoittautuminen voidaan hylätä.

Mukaan saavat osallistua kaikki yhtyeet, joiden kotipaikka on alueen Salo–Forssa–Laitila–Turku sisäpuolella. Yhtyeiden jäsenistä 3/4 tulee olla alle 29-vuotiaita.