Lounais-Suomen jätehuoltolautakunnalle esiteltiin 5.12.2019 kokouksessa yhteenveto vuoden 2018 kuljetustiedoista. Huomio kiinnittyi erityisesti alueellisiin eroihin vastaanotettujen metallijätteiden määrissä.

Lounais-Suomen jätehuoltolautakunnan on seurattava jätteenkuljetuksen toteutumista lain edellyttämällä tavalla niillä alueilla, joilla kiinteistönhaltijat tilaavat itse jätteenkuljetuksensa. Tiedot kiinteistöiltä kuljetetuista ja vastaanottopaikoissa vastaanotetuista jätejakeista ovat tärkeitä jätehuollon suunnittelun, neuvonnan ja valvonnan kannalta. Lounais-Suomen jätehuoltolautakunnalle esiteltiin kokouksessa 5.12.2019 yhteenveto vuoden 2018 kuljetustiedoista.

Jätteen kuljettajilta saadut tiedot asuinkiinteistöjen jäteastioiden tyhjennyksistä ja jätteiden toimituspaikoista ovat edelleen puutteellista. Erityisesti Salon kaupungin alueelta tiedot jätemääristä ja vastaanottopaikoista ovat jääneet valtaosin saamatta. Tietojen saamiseksi jätehuoltolautakunta on joutunut turvautumaan useaan otteeseen valvontaviranomaisten apuun. Turun Topinojalle toimitettujen jätteiden osalta kuljetustiedot on saatu lähes kokonaisuudessaan.

Jätehuoltolautakunnalle toimitettujen tietojen mukaan kiinteistöiltä kerätyt jätteet on Lounais-Suomen alueella pääosin toimitettu niille määrättyihin vastaanottopaikkoihin. Poikkeuksen muodostavat kuitenkin pakkausmetallit ja niiden kanssa samoihin astioihin kerättävät muut pienmetallijätteet. Salon alueella metallia on toimitettu vastaanottoon vuonna 2018 noin 10-15 tonnia kun Turun seudulla vastaanotettujen vastaavien jätteiden määrä on noin 950 tonnia. Salon alueelta tulisi kerätä kiinteistökohtaisesti huomattavasti enemmän kotitalouksien metallia, kun huomioidaan asukasmäärät ja kiinteistöjen erilliskeräysvelvoitteet.