Turkulaisilla on jälleen tammikuussa mahdollisuus kuulla paikallisia yhtyeitä maksutta. 15–18.1.2020 järjestettävä Turku Band Festival värittää kaupunkia nyt kuudetta kertaa. Luvassa on keikkojen lisäksi paneelikeskustelu ja musiikkiaiheinen tietokilpailu. Tapahtuman järjestää Turun kaupungin nuorisopalveluiden Turku Rock Academy-toiminta.

Lisätiedot:

www.turkubandfestival.fi
Toiminnanjohtaja Tomi Arvas, puh. 050 5546118
Tuottaja Iida-Sofia Saukkoriipi, puh. 044 9670302

Turku Band Festivalissa on viiden vuoden aikana esiintynyt yhteensä satoja turkulaisia yhtyeitä kaikkiaan noin 15 000 hengelle.

Toiminnanjohtaja Tomi Arvas kertoo, että tapahtuman rakenne on pysynyt samanlaisena alusta alkaen. Turkulaisille tarjotaan neljän päivän aikana maksutta mahdollisuus tutustua oman kaupungin yhtyeisiin.
-Kävijämäärien ja palautteen perusteella konsepti on onnistunut hyvin tavoittamaan ihmiset.

Yhtyeiden ilmoittautumisia otettiin vastaan lokakuussa ja ilmoittautuneita kertyi 80. Ohjelmaa on tänä vuonna tulossa kahteentoista eri esiintymispaikkaan.
- Tilaisuuksiin on paikoista riippuen ikäraja. Nuorten taide- ja toimintatalo Vimman tilaisuus on ikärajaton, Arvas sanoo.

Bar Ö:n paneelikeskustelussa torstaina 16.1. käydään läpi Turun näkymiä erikokoisten tapahtumien näkökulmasta. Lauantain 18.1. ohjelmassa on Turkulaisen musiikin tietokilpailu. Kisa keskittyy paikalliseen musiikkiin 1970- luvulta 1990 luvulle.