Opiskelijakaupunki Turun sivuille on kerätty kertomuksia Turun alueen työnantajilta ja työntekijöiltä eri vaiheissa heidän urapolkuja. Tarinoissa yritykset ja työntekijät jakavat vinkkejä työllistymiseen sekä mitä osaamista tarvitaan erilaisissa tehtävissä.

Harjoittelujen ja työkeikkojen kautta työelämään

Monien tutkinnoissa harjoittelut ovat vapaaehtoisia, mutta ne kannattaa hyödyntää, jos vain mahdollista. Harjoittelun aikana voit vakuuttaa työnantajan taidoistasi ja usein yritys on kiinnostunut ottamaan tutun harjoittelijan töihin valmistumisen aikoihin tai jopa suoraan harjoittelusta.

Harjoittelut ja kaikki tehdyt työtehtävät kerryttävät hyödyllistä osaamista sekä kontakteja työuraa varten. Vanhoilta työkavereilta voi kuulla vinkkejä avoimista tehtävistä ja koskaan ei tiedä mistä taidosta on apua. Markkinointisuunnittelijana voi olla yllättäen hyötyä varastotyökeikoista, kun täytyy valmistella messuosasto lähtemään esimerkiksi ulkomaille. Valmistelu saattaa sisältää tavaran laittamista varastosta tutulle kuormalavalle.

Uratarinat valaisevat myös miten erilaisia työurat voivat olla, hyvin suoraviivaisesta kiemurtelevaan. Töiden avulla pystyy jatkokouluttautumaan ja tarvittaessa hakeutua uudelle alalle, jos kiinnostus herää ja voimistuu toista alaa kohtaan.

Vinkkejä rekrytointiprosesseihin ja hakemuksien kirjoittamiseen

Yrityksien edustajat jakavat vinkkejä rekrytointeihin ja mitä erilaisia vaiheita saattaa tulla vastaan rekrytoinnin yhteydessä. Sivustolle on myös koottu vinkkejä työhakemuksen kirjoittamiseen, ansioluettelon koostamiseen ja erilaisiin haastatteluihin.

Onnea matkaan!

P.S. Opiskeluaikoina tehdyistä vapaaehtois- ja vastuutehtävistä voi olla yllättäen hyötyä työelämässä, joten muistathan mainita ne myös ansioluettelossasi.

Opiskelijakaupunki Turun rahoittamassa JOBit-projektissa haastateltiin vuonna 2018 useita Turun alueen yrityksiä sekä niiden työntekijöitä. Opiskelijakaupunki Turun sivuille on nyt koottu haastatteluja, tarinoita ja vinkkejä, joita saatiin projektin yhteydessä.