Miten saada helposti ja ilmaiseksi konsertteja, äänikirjoja ja paljon muuta kotisohvalle? Turun vapaa-aikatoimiala päätti tarttua haasteeseen ja kehitti omakirjasto.fi-palvelun.

OmaKirjasto-verkkosivu

OmaKirjaston yhteystiedot

p. 0401833984
omakirjasto@turku.fi

Valtakunnallisesti ainoana OmaKirjasto tarjoaa helposti ja maksutta kulttuurihyvinvointia niille turkulaisille, joiden on vaikea päästä palveluiden ääreen. 

Omakirjasto.fi on paketti laadukkaita kirjasto-, kulttuuri- ja vapaa-ajan palveluita. Helppokäyttöinen verkkosivu on kaikille avoin. Kaikki sivulle koottu on maksutonta, ja tarjolla on muun muassa äänikirjoja, e-kirjoja, Turun filharmonisen orkesterin konsertteja, museon valokuvakokoelmia sekä liikuntavideoita.

OmaKirjaston sivua voi käyttää omalla laitteella, mutta asiakkaan on mahdollista saada myös tablettitietokone kokeilulainaan. Asiakas saa tarvittaessa ohjeet ja henkilökohtaisen käyttöopastuksen. Lisäksi vapaaehtoinen OmaKirjasto-kummi voi tarvittaessa käydä muutaman kerran asiakkaan luona auttamassa. Kummit ovat SPR:n koulutettuja vapaaehtoisia. 

Omakirjasto.fi on tehty yhdessä asiakkaiden kanssa. Näin on saatu aikaan palvelu, jota voi käyttää vaikka ei olisi ennen tietokoneeseen edes koskenut.

Jos kaipaa apua verkkosivun käytössä tai haluaa lainata laitteen, voi Turun kaupunginkirjastoon ilmoittautua OmaKirjaston asiakkaaksi .