Turun yliopisto, Turun AMK ja Åbo Akademi kasvattivat reilusti hakijamääriä kevään ensimmäisessä yhteishaussa. Korkeakoulujen englanninkieliset tutkinnot kiinnostivat entistä enemmän ja hakijamäärät kasvoivat, vaikka hakuaika oli aiempaa lyhyempi.
Korkeakoulujen mediatiedotteet yhteishaun hakijamääristä

Suomen- ja ruotsinkielisten korkeakoulututkintojen hakuaika on 18.3.-1.4.2020. Haku tapahtuu Opintopolun kautta.

Kevään ensimmäinen yhteishaku korkeakouluihin päättyi 22.1. klo 15. Turussa yhteishaussa oli mukana korkeakoulujen englanninkieliset tutkinnot.

Turun yliopiston hakijamäärissä kasvua 46 prosenttia

Turun yliopiston hakijapalveluissa yllätyttiin iloisesti: hakemuksia oli 632 enemmän kuin vuoden 2019 keväällä, joten kasvua oli 46 prosenttia.

Ensimmäistä kertaa mukana oleviin englanninkielisiin kandidaattiohjelmiin jätettiin 171 hakemusta. Suosituimmat maisteriohjelmat haussa olivat Global Innovation Management, Information and Communication Technology ja Biomedical Sciences, joihin tuli yhteensä 848 hakemusta.

Hakijat saivat jättää korkeakoulujen kevään ensimmäisessä yhteishaussa hakemuksen enintään kolmeen Turun yliopiston ohjelmaan. Hakijoita oli yhteensä 1743 kun vuonna 2019 hakijoita oli 1146, joten hakijamäärissä kasvua oli peräti 52 prosenttia.

Entiseen tapaan hakemuksia tuli yli sadasta eri maasta. Hakijoista 76 prosenttia on EU/ETA-alueen ulkopuolelta. Eniten hakijoita oli Pakistanista (249), Bangladeshista (125), Intiasta (110), Nigeriasta (109), Ghanasta (73), Kiinasta (63), Iranista (61) ja Nepalista (52). EU/ETA-alueen hakemuksista valtaosa tuli Suomesta (307).

Haussa olevia ohjelmia oli Turun yliopistolla tänä vuonna 15, mikä on kaksi enemmän kuin viime vuonna. Eniten hakemuksia tuli Global Innovation Management-, Information and Communication Technology- ja Biomedical Sciences -ohjelmiin, yhteensä 848 kappaletta. Samat ohjelmat ovat olleet suosituimpien joukossa myös kolmena edellisenä vuonna.

Åbo Akademilla tekniset alat ja oikeustieteellinen suosituimpia

Åbo Akademin hakijamäärät kasvoivat viime vuoden 583 tämän vuoden 725. Åbo Akademilla on kahdeksan englanninkielistä maisteriohjelmaa, joihin lähetettiin yhteensä 920 hakemusta, mikä on kasvua viime vuoden 817 hakemuksesta.

Åbo Akademin uutena tutkinto-ohjelmana haussa oli Teaching and Learning. Suosituimmat hakuohjelmat olivat Information Technology: Computer Engineering DI- ja FM-tutkinnot. International Law and Human Rights oli kolmanneksi suosituin tutkinto-ohjelma.

Turun ammattikorkeakoulun hakijamäärä kasvoi reilusti

Turun ammattikorkeakoulussa oli tarjolla englanninkielisiä AMK- ja Master-tutkintoon johtavia koulutuksia. Turun ammattikorkeakoululla näitä koulutuksia oli neljä.

Nyt haussa olivat englanninkieliseen AMK-tutkintoon johtavat International Business Online ja Information and Communications Technology -koulutukset sekä Master-tutkintoon johtavat Service Design ja Creative Design Management -koulutukset. Turun ammattikorkeakouluun hakijoita oli yhteensä 925. Aloituspaikkoja näihin syksyllä 2020 alkaviin koulutuksiin on tarjolla yhteensä 125.

Verkko-opiskeluna toteutettavaan kansainvälisen liiketoiminnan koulutukseen hakijoita oli 358. Hakijoista reilulla kahdella kolmanneksella on suomalainen toisen asteen koulutus taustanaan. Viime vuonna samaan koulutuksen hakijoita oli 219.

Tieto- ja viestintätekniikan insinöörikoulutukseen hakijoista noin kaksi kolmasosaa on ulkomaalaisia. Hakijoita oli yhteensä 365, vuoden 2019 hakijamäärä oli 204.

Ylemmän korkeakoulututkinnon kahdesta hakukohteesta kulttuurialan Creative Design Management oli haussa ensimmäistä kertaa mukana. Liiketalouden Service Design -koulutuksen hakijamäärä kasvoi edelliseen kertaan verrattuna lähes kaksinkertaiseksi.

Uutisessa on käytetty lähteinä Turun yliopiston, Turun ammattikorkeakoulun ja Åbo Akademin mediatiedotteita.