Ehkäisyneuvola muuttaa Mäntymäestä uusiin tiloihin Hämeenkatu 10:een. Toiminta alkaa Hämeenkadulla 6.2.2020. Muuton aikana 3.–5.2.2020 ehkäisyneuvola on suljettu.

Puhelinajanvaraus ehkäisyneuvolaan:

ma - to klo 8.00-15.00, pe klo 8.00-14.00,
p. 02 266 2623

tai eterveyspalveluiden kautta: turku.fi/eterveyspalvelut

Ehkäisyneuvola 6.2.2020 alkaen
Hämeenkatu 10, 4. krs
20500 Turku

www.turku.fi/ehkaisyneuvola

Viime vuoden joulukuun alussa aloitettu alle 25-vuotiaiden turkulaisten maksuton ehkäisy on tuonut ehkäisyneuvolaan paljon uusia asiakkaita ja runsaasti puheluita. Uusissa tiloissa asiakkaita pystytään palvelemaan aiempaa paremmin. Esimerkiksi ehkäisyneuvolaan palkatut uudet työntekijät aloittavat nyt työnsä.

- Ehkäisyneuvola saa nyt nykyaikaisemmat ja laajemmat tilat. Myös uudet työntekijät: terveydenhoitaja, kaksi lähihoitajaa ja lääkäri aloittavat työskentelynsä Hämeenkadulla, ehkäisyneuvolan osastonhoitaja Terhi Sui kertoo.

Lisäksi käyttöön otetaan ilmoittautumisautomaatti, joka nopeuttaa ilmoittautumista vastaanotolle. Hämeenkadun tiloihin on myös helppo saapua. Yhteistyö opiskeluterveydenhuollon kanssa tiivistyy, kun tilat ovat opiskeluterveydenhuollon yhteydessä. Näin voidaan yhdistää esimerkiksi toimintoihin liittyvää toimistotyötä.

Ehkäisyneuvolan ajanvarauksen soittoaika laajeni jo maksuttoman ehkäisyn aloittamisen myötä.

Kun maksuton ehkäisy alle 25-vuotiaille turkulaisille aloitettiin viime joulukuussa, ehkäisyneuvolaan tuli yli 150 puhelua päivässä.

- Puheluiden määrä on nyt tammikuussa hieman tasoittunut, keskimäärin tulee noin 60 puhelua päivässä. Tosin ruuhkahuippuja on edelleen. Asiakkaiden vastaanottoajat menevät tällä hetkellä helmi–maaliskuulle riippuen ajanvarauksen aiheesta, Sui sanoo.