Käyttipä helmikuun loma-ajasta nimeä talvi- tai hiihtoloma, niin tekemistä löytyy varmasti kaikille. Luvassa mm. uintia, pikkuritarikierroksia, erilaisia työpajoja, tietosuunnistusta, makkaranpaistoa, näyttelyitä, lasten valomaa -tapahtuma, päiväretkiä ja salapoliisikurssi.

Vimmassa maksuton talvilomatapahtuma

Vimman maksuton talvilomatapahtuma on avoinna 18.–20.2. joka päivä klo 12–16. Toiminnassa 9–18-vuotiaille on luvassa peliluola, lautapelejä, palapelejä, elokuvia ja erilaisia työpajoja. Tapahtumaan osallistuvilla tulee olla maksuton nuorisokortti. Kortin hakemuksen saa Vimmasta tai mistä tahansa nuorisotilasta. Myös muualta tulevat kohderyhmään kuuluvat, vanhemmat ja huoltajat ovat tervetulleita. Tapahtuman aikana Vimman kahvilassa välipaloja myynnissä edullisesti.

Nuorisotiloilla päiväretkiä ja yhdessäoloa

Eri puolilla kaupunkia olevilla nuorisotiloilla järjestetään monipuolista toimintaa nuorten toiveiden mukaisesti. Talvilomalla mm. erilaisia päiväretkiä esimerkiksi hohtokeilaamaan. Lisäksi kokkailua, pelaamista ja mukavaa yhdessäoloa. Nuorisotilatoiminta on tarkoitettu 9–18 –vuotiaille. Ohjaajina ovat koulutetut nuorisotyöntekijät. Toimintaan osallistuminen edellyttää maksuttoman nuorisokortin hankkimista, jonka saa mistä tahansa nuorisotilalta. 

Seikkailupuistossa teemana on valo

Seikkailupuiston talvilomaviikon teemana on valo. Taidepajoissa 19.–21.2. klo 11–16 on päivittäin vaihtuva teema. Valoaiheeseen pääsee tutustumaan myös valotyöpajoissa keskiviikkona klo 12–15 ja torstaina klo 10–13, joissa voi kokeilla valomaalausta ja tehdä erilaisia valo-varjo asetelmia. Maksuttomat valotyöpajat toteutetaan non stop –periaatteella, eli niihin voi tulla hetkeksi tai pidemmäksi aikaa.

Seikkiksen teatterissa perjantaina 21.2. klo 15. esityksenä on Mimi, Kuku ja suuri aarrejahti.

Teemaviikko huipentuu viikonloppuna Lasten valomaa –tapahtumaan. Maksuttomassa kaksipäiväisessä tapahtumassa voi kierrellä klo 18–22 omaan tahtiin Seikkailupuiston alueella. Leikkivälineet ovat normaalisti käytössä ja wc-tilat avoinna. Puistoalue on poikkeuksellisesti suljettu tapahtuman rakentamisen aikana. 

Lisätty päivitys uutiseen  22.2.2020:

  • Lasten valomaa Seikkailupuistossa peruttu 22.2. turvallisuussyistä sääolosuhteiden vuoksi
  • Lasten valomaa Seikkailupuistossa 23.2. klo 18–22 (säävaraus)

Hiihtoloma museoissa

Turun linnan pikkuritarikierroksilla 18.2.–1.3. ti–su klo 11 ja 14. lapset pääsevät etsimään aarteita ja kuulemaan jännittäviä tarinoita ritareiden ja linnan muiden asukkaiden elämästä. Kierros huipentuu juhlalliseen seremoniaan kuninkaallisen seurassa. Linnan keskiaikakierroksilla ti–su klo 12.15 ja 16.30 kurkataan vankilaan ja kuullaan mm. Kustaa Vaasasta ja Jaakko Ilkasta. Työpajassa ti–la klo 12–16. tutustutaan 1600-luvun koristeluun itse käsin tekemällä. Muutama sananen naisista -näyttely kertoo Turussa vaikuttaneiden porvarisnaisten ja Turun linnassa asuneen kreivitär Kristina Katarina Stenbockin kautta naisten elämästä 1600-luvun Turussa. Näyttelyopastukset la ja su klo 15.

Kuralan Kylämäessä taitotiistai 18.2. klo 13–17.30. Luvassa talvinen taidetyöpaja ulkona tai sisällä sään mukaan. Hiihtolomapäivät 19.–20.2. klo 11–16, jolloin pääsee tutustumaan arkiseen aherrukseen 1950-luvun maalaiskodissa ja kokeilemaan talvista ulkoliikuntaa sään mukaan. Kokeiluverstaalla maksuton työpaja, jossa on vanhoja suksia ja kelkkoja ihmeteltävänä ja kokeiltavana. Nuotio on valmiina makkaranpaistajille. Omat ulkoiluvälineet ja makkarat mukaan. Kokeiluverstaalla avointa nikkarointia ja linnunpönttöjen tekemistä viikonloppuna klo 13–17. Vapaa pääsy. Avoimen viikonlopun työpajassa materiaalimaksu.

WAMissa 18.–21.2. Talviloman avoimet kuvataidetyöpajat klo 12–15Näyttelyinä Anneli Nygren – Fan Academy ja Hyäryllistä. Näyttelyopastus su klo 14.

Apteekkimuseossa ja Qwenselin talossa hiihtolomaviikon opastukset ti–su klo 14.

Biologisen museon”Otavaisen olkapäillä, Tuonelan rajamailla” -näyttely ti–su klo 9–17, kertoo suomalaisista eläinuskomuksista, ja johdattaa aikaan, jolloin rituaaleilla lepytettiin luontoa ja uskomuksilla selitettiin tapahtumia.

Museokaupan hiihtoloma-alessa valikoima lintuaiheisia askartelupaketteja, palapelejä ja muita luontoharrastukseen innostavia tuotteita.

Pääkirjastossa jääkiekkoilijoita, luontoa ja eläimiä

Turun palloseuran jääkiekkoilijat vierailevat Turun pääkirjaston tieto-osastolla 20.2. klo 17. Luvassa on pelaajien haastattelut, pöytälätkähaaste ja nimmareiden jakoa.

Lastenosasto Saagassa maanantaista perjantaihin lapset pääsevät etsimään uhanalaisia eläimiä lastenosaston käytävien somistusluukuista. Koululaisille on lisäksi luvassa kuvien eläimiin liittyviä kysymyksiä. Saagan neuvonnasta saa mukaan tehtäväpaperin, kysymyksiin vastauksia voi etsiä kirjaston kirjoista tai internetistä. Oman kirjanmerkin voi käydä askartelemassa työpajassa 18.2. ja 19.2. klo 13–15.

Kaikki 10–16-vuotiaat voivat viikon ajan osallistua Turun luonnonsuojeluyhdistyksen ja Turun kaupunginkirjaston järjestämään ”Löydä luonto kirjoista” -kirjoitus- ja piirustuskilpailuun.

Kirjaston henkilökunta on koonnut Satuteltan uumeniin omia suosikkikirjojaan, kaikkein ihanimpia eläintarinoita, luontokirjoja ja seikkailukertomuksia. Kotiin lähtiessä voi napata neuvonnasta mukaan oman lukubingo-tehtävän.

Saagan talviloman leffaherkkuna pääkirjaston Studiossa on 17.2. klo 11–13 polynesialaiseen paratiisisaareen sijoittuva elokuva. Elokuvahetkeen on vapaa pääsy. (K7)

Runosmäen kirjastossajärjestetään lapsille suunnattu, leikkimielinen Salapoliisikurssi 19.2. klo 14–16. Tehtävänä on selvittää arvoitus.

Talvilomalla liikutaan!

Olipa sää mikä tahansa, voi talviloman aikana uida, peuhata ja hyppiä vedessä, luistella tai pelata jalkapalloa. Jos talvisää suosii, onnistuu hiihtäminen, luistelu luonnonjäillä, laskettelu ja pulkkamäenlasku. Mutta olipa keli mikä tahansa, saa punaiset posket taatusti ulkona reippailemalla.

Hiihtoloman ajaksi on lisätty jäähallien ja jalkapallohallin maksuttomia yleisövuoroja. Impivaaran ja Varissuon jäähallien yleisöluisteluissa luistellaan ilman mailoja.

Luistelemaan pääsee Kupittaan luistelumadolla ja Parkin kentällä. Uintia voi treenata Impivaaran ja Petreliuksen uimahalleissa. Vesipeuhuaikoina on isoja vesileluja tarjolla kaikkien käyttöön. Impivaarassa on myös ylimääräisiä uimahyppyaikoja.

Muu talviliikunta on säästä kiinni. Impivaaran ladut ja suksivuokraamo, luonnonjäät ja Hirvensalon hiihtokeskus tarjoavat talviliikuntamahdollisuuksia säävarauksella.

Koko perheen Salaperäinen Turku

Suosittu Salaperäinen Turku -kävelykierros muuntuu hiihtoloman kunniaksi myös lapsille soveltuvaksi kierrokseksi. Tervetuloa kokemaan kutkuttavan hyvä uutuusversio Visit Turun kaikkien aikojen suosituimmasta kierroksesta!

Kierrokset 19.2. ja 22.2. klo 13. Lähtöpaikkana matkailuneuvonta (Aurakatu 2)