Turun kaupunginkirjaston kausikortti valikoima kasvaa jälleen uusien yhteistyötahojen ansiosta. Pääkirjastosta on jatkossa mahdollisuus lainata kausikortti Turun museokeskukselle, Seikkailupuistoon, Turun kaupungin liikuntapalveluihin sekä Metsämäen raviradalle.

- Kausikortit ovat olleet valtakunnallinen ilmiö ja eri puolilla Suomea on tarjolla mitä erilaisimpia kausikortteja. Myös Turussa kortit ovat lähes koko ajan lainassa ja on hienoa, että saadaan Seikkailupuiston myötä mukaan myös lapsille suunnattua toimintaa. Olen aivan varma, että nämä uudet kortit lähtevät välittömästi lainaan. Otamme myös kokoelmaamme täydennystä, jos joku uusi toimija kiinnostuu tarjoamaan kausikorttia lainattavaksi, kirjastopalvelujohtaja Rebekka Pilppula kertoo.  

Turun museokeskuksen kausikortilla asiakas pääsee vierailemaan kaikkiin museokeskuksen museoihin: Apteekkimuseo ja Qwenselin talo, Biologinen museo, Luostarinmäki (aukeaa vasta toukokuun alussa), Turun linna ja WAM. Asiakas voi lainata kausikortin sekä itselle että yhdelle avecille.

Seikkailupuiston kausikortilla pääsee Seikkiksen teatteriesityksiin. Keväällä Seikkiksen teatteriesityksiä on tarjolla 9 kappaletta. Yhdellä kausikortilla pääsee aina sekä huoltaja että lapsi teatteriesitykseen.

Turun kaupungin liikuntapalvelukeskus tarjoaa Leidit liikkeellä- (alle 65-vuotiaat naiset), Kunnon äijät- (alle 65-vuotiaat miehet) ja Kuntokonkarit (yli 65-vuotiaat naiset ja miehet) -kausikortit, joilla asiakas voi käydä viikon ajan tutustumassa niin moneen liikuntatuntiin kuin haluaa. Metsämäen raviradan kausikortilla asiakas voi käydä vuoden aikana kerran katsomassa raveja. Metsämäen kausikortteja on lainattavissa myös lähikirjastoissa.

Uusia kausikortteja koskevat samat lainaussäännöt kuin aiempiakin. Lainaaminen onnistuu, kun asiakkaalla on voimassa oleva kirjastokortti.

Kausikorttien lainaussäännöt:

  • asiakas voi lainata kausikortin vain kerran kevätkaudella (Metsämäen kausikortin voi lainata kerran vuoden 2020 aikana)
  • ei varaus- tai uusintamahdollisuutta
  • palautus samaan paikkaan kuin mistä kortti on lainattu
  • urheilu-, liikunta- ja museokausikortin laina-aika on 7vrk
  • teatteri- ja konserttikausikorttien laina-aika päättyy esitystä seuraavana päivänä
  • korttien saatavuuden voi tarkistaa osoitteesta vaskikirjastot.fi hakusanalla kausikortti.

Kevään Seikkailupuiston teatteriesitykset:

su 16.2. klo 15 Teatteri Mokkelo: Mitä vaan ja kaikkee!
pe 21.2. klo 15 Mimi ja Kuku
su 1.3. klo 15 Linnateatteri: Tatu ja Patu syömään!
su 8.3. klo 15 Tunnebongari
su 15.3. klo 15 Lastenteatteri Kurnuttava Sammakko: Pää tyynyyn!
su 22.3. klo 15 Vahtikoira karkuteillä
su 29.3. klo 15 Leijonadisko
su 5.4. klo 15 Linnateatteri: Tatu ja Patu syömään!
su 12.4. klo 17 Race Horse Company: Chevalier