Turun kaupungin saattohoitoon haetaan vapaaehtoisia potilaiden tueksi. Olisitko se sinä? Emme etsi vapaaehtoistyötekijöitä korvaamaan hoitohenkilökuntaa vaan lisätukea kuolevan potilaan viimeisiin hetkiin.

Lisätiedot:

Saattohoito (turku.fi)

Turun kaupungin saattohoitoon haetaan vapaaehtoisia potilaiden tueksi. Olisitko se sinä? Emme etsi vapaaehtoistyötekijöitä korvaamaan hoitohenkilökuntaa vaan lisätukea kuolevan potilaan viimeisiin hetkiin. Vapaaehtoistyöhön ei tarvita hoitoalan koulutusta vaan halu sitoutua ja antaa aikaa riittää. Vapaaehtoistyössä potilaan tukeminen on kuuntelemista ja läsnäoloa, mutta toisaalta myös hyvin arkista yhdessäoloa, muun muassa keskustelua, lukemista ja pelaamista. Kunnioitamme kuolevan vakaumusta ja sitoudumme vaitioloon.

Saattohoidon vapaaehtoisille alkaa maksuton koulutus loppukeväästä 2020. Tehtävästä kiinnostuneet valitaan koulutukseen maaliskuussa pidettävien haastattelujen perusteella. (Ilmoittautumiset ja yhteydenotot 8.3.2020 mennessä, satu.laine@turku.fi tai p. 040 150 3179)

Ensimmäinen tapaaminen on maanantaina 23.3., mutta varsinainen koulutus ajoittuu huhti–toukokuulle. Kurssi koostuu viidestä iltakoulutuskerrasta (n. 5 x 2 h).

Ota rohkeasti yhteyttä ja tule osaksi merkityksellistä toimintaamme.