Kaupunginvaltuusto päätti kauppatorin liukkaudentorjunnasta ja lämmitysjärjestelmästä maanantaina 24.2.2020. Sopimus kaupungin ja Tori Energia Oy:n välillä hyväksyttiin luvuin 34 - 31, tyhjiä 2. Enemmistön muodostivat Kokoomus, SDP, RKP sekä yksihenkiset valtuustoryhmät Sininen tulevaisuus ja Kristillisdemokraatit.

Turun kaupunginhallitus hyväksyi 13.1.2020 Turun ja Tori Energia Oy:n neuvotteleman palvelusopimuksen torin sulanapidosta. Sopimuksen mukaan Turku maksaa Tori Energia Oy:n investoinnista 4,13 miljoonan euron kertakorvauksen. Sopimus on voimassa määräaikaisena 25 vuotta lämmön toimittamisen aloittamisesta.

Aloitteen asian tuomisesta valtuustoon käsittelyyn allekirjoittivat Keskusta, Vasemmistoliitto, Perussuomalaiset ja pienryhmät. Kaupunginhallituksessa aiemmin hyväksyttyä sopimusta kannattivat Kokoomus, SDP ja RKP.

Sopimus hyväksyttiin valtuustossa niukalla enemmistöllä kolmen äänestyksen jälkeen. Enemmistön muodostivat Kokoomuksen, SDP:n ja RKP:n valtuustoryhmät ja Sinisten Jaana Auvinen sekä Kristillisdemokraattien Ville Auvinen.

Kokouksessa Vihreät esitti asian palautusta, ryhmän esitys kaatui luvuin 34 - 31, tyhjiä 2. Vasemmistoliitto teki tämän jälkeen muutosesityksen, jonka mukaan sulanapitojärjestelmä toteutetaan kaupungin omana hankkeena kaukolämpöön perustuen. Esitys hävisi äänin 34 - 12, tyhjiä 21. Perussuomalaisten tekemä hylkäysesitys kaatui lopuksi äänin 34 - 18, tyhjiä 15.

Kaupunginvaltuustolle tuodun esityksen mukaan Turku tekee palvelusopimuksen Tori Energia Oy:n kanssa, joka toteuttaa liukkaudentorjunta- ja lämmitysjärjestelmän aurinkoenergiaa varastoivan lämpöakun avulla.

Tori Energia Oy ja Oy Turku Energia Ab ovat muodostaneet Kauppatorin katu- ja torialueen sulanapitoa varten konsortion, jonka tarkoitus on toteuttaa kaksisuuntainen aurinkolämpökeräimeen ja maaperässä sijaitsevaan lämpövarastoon perustuva innovatiivinen sulanapitojärjestelmä.

Kyseessä on järjestelmä, joka kerää lämpöä auringosta ja lämmittää sillä torin alla olevaa savea. Varastolämmöllä voidaan pitää kauppatori sulana myös talvella. Kauppatorin pinnalta kerättyä aurinkoenergiaa on tarkoitus hyödyntää torin pinnan lämmittämisen lisäksi myös Toriparkin tilojen lämmitykseen.