Turun ensimmäiset urheilijalähettiläät kaudelle 2020-2022 ovat pituushyppääjä Taika Koilahti, karateka Titta Keinänen ja jääkiekkoilija Susanna Tapani.

Turku on valinnut kolme kansallisesti ja kansainvälisesti kiinnostavaa urheilijaa Turun urheilijalähettiläiksi, jotka lähettiläinä edustavat Turkua eri tavoin, muun muassa markkinoivat kaupunkia omissa, erityisesti nuoria tavoittavissa sosiaalisen median kanavissaan.

Ensimmäiset urheilijalähettiläät kaudelle 2020–2022 ovat pituushyppääjä Taika Koilahti, karateka Titta Keinänen ja jääkiekkoilija Susanna Tapani. Urheilijalähettiläitä julkistetaan lisää kuluvan vuoden aikana. 

Turun kaupungin ja huippu-urheilijoiden välisellä markkinointiyhteistyöllä vahvistetaan Turun vetovoimaa ja tunnettuutta liikunta- ja urheilukaupunkina sekä hyvänä asuin- ja opiskelupaikkana.

–Kaikkein tärkeintä kuitenkin on, että urheilijalähettilyyden avulla kaupungin nuoret urheilijat menestyvät, pystyvät tavoittelemaan unelmiaan ja toimivat roolimallina muille nuorille, sanoo kaupunginjohtaja Minna Arve.

Somessa seurattuja urheilijoita

Nuoret  urheilijat ovat yhteistyöstä innoissaan. Kaikilla kolmella on tuhansia seuraajia sosiaalisen median kanavissaan ja he ovat jo aiemminkin pitäneet kotikaupunkiaan esillä.

–Rakastan Turkua, sanoo karateka Titta Keinänen. -Isäni valmentaa minua ja olemme saaneet valmennusrinkiin houkuteltua muualta Suomesta jo kuusi tyttöä, jotka ovat kaikki kaupungista innoissaan.

–Täällä on kaikki niin lähellä. Harjoittelen Paavo Nurmen stadionilla ja Kupittaalla – joka paikkaan pääsee pyörällä kätevästi, täydentää pituushyppääjä Taika Koilahti.

–Koen, että olen ollut jo pitkään Turun lähettiläs ja mielelläni sitä teen nyt urheilijalähettiläänäkin niin kotona kuin maailmalla kisatessani, sanoo jääkiekkoilja Susanna Tapani.

Kaikki kolme lähettilästä ovat myös Turun Seudun Urheiluakatemian urheilijoita. 

Urheilijoiden kanssa on solmittu sopimus, jonka mukaan he pitävät Turkua esillä kotimaisen ja kansainvälisen median haastatteluissa ja omissa sosiaalisen median kanavissaan. Heidän kanssaan tehdään videoita ja he esiintyvät kaupungin esitteissä ja muussa markkinointimateriaalissa. Turku myös näkyy urheilijoiden vaatetuksessa. Urheilijat myös vierailevat kaupungin järjestämissä tilaisuuksissa, kouluissa ja vanhainkodeissa. Urheilijoille maksetaan yhteistyöstä 7 000 euroa vuodessa. 

Viime vuoden menestyjiä

Urheilijalähettiläiden pitää asua, opiskella tai harjoitella Turussa. He ovat kansainvälisen tason urheilijoita eli heillä on realistinen potentiaali edustaa Suomea lajinsa arvokisoissa tai -tapahtumissa vähintään Euroopan tasolla. Heidän pitää myös olla esiintymistaitoisia ja positiivisen imagon omaavia.

–Nyt valitut täyttävät erinomaisesti Turun kaupungin asettamat tavoitteet. He ovat kaikki menestyneet myös erityisen hyvin viime vuonna: Taika Koilahti on pituushypyn Suomen mestari, Titta Keinänen on voittanut karaten EM -pronssia ja Susanna Tapani jääkiekon MM-hopeaa, kuvaa Turun liikuntapalvelujohtaja Markus Kalmari.

 

 

Taika Koilahden kuva otsikossa: Lea Froloff
Titta Keinäsen kuva otsikossa: Otto Rosti