Nuorten urheilijoiden menestystä juhlistettiin stipendinsaajien mitalikahvitilaisuudessa 27.2. Turun linnassa.

Stipendinsaajat:

 

Tilaisuudessa jaettiin Turun kaupungin liikuntalautakunnan stipendidiplomit 47 yksittäiselle urheilijalle sekä 11 joukkueelle. Stipendinsaajat ovat iältään 13–20-vuotiaita. Nuoret edustavat 26 eri seuraa tai jaostoa, ja he saavuttivat menestystä 21 eri lajissa tai kilpailumuodossa.

MM-kultaa saavutti yleisurheilussa Turun Kuurojen Urheiluseura Valpas ry:n Sara Elise Ruokonen. MM-hopealle ylsivät keilailussa TPS keilaajat ry:n Peppi Konsteri sekä elinsiirtourheilijoiden viestijuoksussa Turun Nappulaliiga ry:n Alina Nyholm. MM-pronssia saavuttivat discotanssissa 2paDance tukiyhdistys ry:n Sofia Convertino sekä salibandyssa TPS salibandy ry:n Juuso Varjokumpu ja Jasper Juuti.

Euroopan mestaruuskullan hiihtosuunnistuksessa voitti MS Parman Niklas Ekström. Pohjoismaiden mestaruuskisoissa saavutettiin kaksi kultaa, kolme hopeaa sekä neljä pronssia. Suomenmestaruuksia kertyi 39 nuorelle turkulaisurheilijalle.

Nuorille jaetun stipendirahan kokonaissumma on 12 450 euroa. Nuoren urheilijan stipendillä tuetaan ja huomioidaan yksilö- ja joukkuelajien nuoria urheilijoita tai joukkueita, jotka ovat menestyneet kansallisesti tai kansainvälisesti. Urheilijan kotikunnan on oltava Turku, ja joukkueen on edustettava turkulaista urheiluseuraa tai liikuntaa järjestävää yhdistystä tai oltava sen jäsen.

Tilaisuuden järjesti Turun kaupungin liikuntapalvelukeskus. Tilaisuudessa esiintyvät Turun ammattikorkeakoulun taideakatemiasta notkeusakrobatianumerollaan sirkustaiteilija Ira Oinonen sekä Turun Urheiluliitto ry:n akrobatiavoimistelun kilparyhmä Titania. Tilaisuudessa musiikista vastasi Turun konservatorion akustinen pop & rockduo JS&JLO.
 

Asiasanat: