Esittävän taiteen kansainvälinen FINFRINGE-festivaali järjestetään Turussa toista kertaa 13.–17.5.2020. Ohjelmassa on yli kaksikymmentä pientä esitystä.

Fringe-festivaali on esittävän taiteen kansainvälinen liike, jonka nimissä eri tapahtumia on maailmanlaajuisesti yli 250. Yhteydet ympäri maailmaa ovat Turun festivaalin lähtökohta.

Esiintyjät ovat valikoituneet Nordic Fringe Network:n ja FINFRINGE:n avoimien hakujen kautta. Toukokuussa Åbo Svenska Teaterin, Turun Kaupunginteatterin sekä Vimman lavoilla nähdään mm. sarjakuvastrippimestari, jöröjukkia, burleskia mystisessä sirkusmiljöössä, inklusiivisuutta stand-upin ja tanssin keinoin sekä tieteen ja “normaalin” kaipuun kohtaamisia. Tänä vuonna kaukaisimmat artistit saapuvat Brasiliasta, Taiwanista ja Amerikasta. Esityksiä on 22.

Poimintoina esityksistä voidaan mainita Islantilainen Hugleikur Dagsson, maailmankuulu mustan huumorinsarjakuvastrippimestari, joka astuu Åbo Svenska Teaterin näyttämölle perjantaina 15.5. Kuulemmekohan yhtään turkulaisvitsiä? Nukketeatteri Kuuma Ankanpoikasen esityksessä Hikoileva maapallo tutkijat selvittävät ilmastolle haitallisen jöröyden ilmenemistä. Antti Saarikallion SängSängSäng kysyy, miltä tuntuu olla pään sisällä, joka ei muista kuunnella itseään? FINFRINGE-festivaali huomioi viime vuoden tapaan myös erityisryhmät. Ruotsista saapuvan Mosaikteaternin Imago tanssiesitys kertoo elämän eri välitiloista.

FINFRINGE on nopeiden esitysten tapahtuma. Esitys voi olla korkeintaan tunnin mittainen. Lippujen hinnat ovat edullisia, joten yleisön on helppo virittäytyä fringe-tunnelmaan osallistumalla illan aikana useampaankin esitykseen. Lähes kaikista esityksistä nähdään viisipäiväisenfestivaalin aikana kaksi näytöstä. Lapsia varten on koottu oma Young Shark -ohjelmisto.

Pääohjelmistonsa lisäksi FINFRINGE tarjoilee myös eri kaupunkitiloissa esitettävän FFOFF -ohjelmiston, jonka esityksiin on vapaa pääsy.

Fringe-tiimin vinkki yleisölle! Katso esitys

1. jonka haluat ehdottomasti nähdä
2. josta olet kuullut jotakin
3. josta et tiedä mitään...

Festivaalin ohjelmisto julkistetaan 6.3. festivaalin nettisivuilla: www.finfringe.fi