Neuvolatoiminnassa on koronaviruksen takia edelleen muutoksia.

 

  • Hengitystieinfektio-oireiset neuvolan asiakkaat ohjataan  neuvolaan tarvittaessa, vain puhelinpalvelun p. 02 266 2223 arvion kautta

Tarkastukset:

2-vuotiaat:

Terveystarkastus toteutuu etäryhmäneuvolan (VideoVisit-yhteys) ja lyhyen vastaanottokäynnin yhdistelmänä. Etäryhmäneuvolan ilmoittautumislinkin löydät turku.fi-sivuilta ja Turun neuvolat Facebook-sivuilta  Etäryhmäneuvolassa voit keskustella terveydenhoitajan ja muiden 2-vuotiaiden vanhempien kanssa lapsen kehityksestä ja lapsiperhearjesta. Vastaanottokäynnin kasvun seurantaa ja rokotuksia varten voit varata puhelimitse neuvolan keskitetystä puhelinpalvelusta, p. 02 266 2223.

3-vuotiaat:

Terveystarkastus toteutuu vastaanottokäyntinä, jolloin arvioidaan lapsen kasvua, kuuloa ja näköä sekä käydään yhdessä läpi päivähoidon palaute. Varaa aika puhelimitse neuvolan keskitetystä puhelinpalvelusta, p. 02 266 2223.

4-vuotiaat:

Laaja terveystarkastus toteutuu kahtena eri käyntinä; terveydenhoitajan vastaanottokäyntinä ja erillinen lääkärikäyntinä. Varaa aika puhelimitse terveydenhoitajan käynnille neuvolan keskitetystä puhelinpalvelusta, p. 02 266 2223. Lääkärin vastaanotolle ajanvaraus tehdään terveydenhoitajan käynnillä.

5-vuotiaat:

Terveystarkastus toteutuu pääsääntöisesti puhelin- tai etävastaanottona. Varaa puhelinvastaanottoaika terveydenhoitajalle neuvolan keskitetystä puhelinpalvelusta, p. 02 266 2223.  

6-vuotiaat:

Terveystarkastus toteutuu vastaanottokäyntinä. Käynnillä tarkastetaan kasvu, näkö, kuulo ja rokotukset. Varaa aika puhelimitse neuvolan keskitetystä puhelinpalvelusta, p. 02 266 2223.


Ohjeistus on voimassa toistaiseksi ja koskee kaikkia vuoden 2020 leikki-ikäisten neuvolakäyntejä.

  • Meistä tulee perhe -valmennusillat ovat siirtyneet etäperhevalmennuksiksi

Avoneuvolapalvelut

Avoneuvolapalveluita on supistettu ja tällä hetkellä tarjoamme palvelua vain raskaana oleville sekä vastasyntyneille vauvoille ennen ensimmäistä neuvolakäyntiä sekä puolesta asioinnin lomakkeen palautusta varten.


Avoneuvolat syksy 24.8. alkaen

  • Maanantaisin klo 9.15 -11 Brahen neuvola
  • Keskiviikkoisin klo 9.15-11 Pansio/Runosmäki vuoroviikoin (26.8. Pansio (parittomat viikot) 2.9 Runosmäki (parilliset viikot))
  • Perjantaisin klo 9.15 -11 Varissuon neuvola

Palvelu on tarkoitettu turkulaisille äitiys- ja lastenneuvoloiden asiakkaille. Avoneuvolat toimivat ilman ajanvarausta ja asiakkaat voivat asioida avoneuvolan aukioloaikoina missä tahansa neuvolassa.

Ilmoitamme neuvolan ja puhelinpalvelun poikkeusaukioloajoista sekä ajanvarauksia koskevista muutoksista Facebookissa Turun neuvolat-sivulla. Muista seurata Facebook-sivua.

Turku.fi/neuvolat

Perheohjaus palvelee puhelimitse

Neuvolan perheohjaus tekee puhelinohjausta kotikäyntien sijaan 18.3.2020 alkaen. Perheohjaajan tavoittaa numerosta 040 480 2247, ma-pe klo 8-10.

Ohjeita vastaanotoille saapuville

Vastaanotoille ei saa tulla sairaana tartuntatautien leviämisen ehkäisemiseksi. Ota tarvittaessa yhteyttä puhelimitse.

Turun neuvoloiden ja Ultraääniyksikön sekä ravitsemusterapian vastaanotoille pääsyä rajataan nyt aiempaa tiukemmin. Hengitystieinfektio-oireisilta ja/tai ulkomailla 14 vrk edeltävästi olleilta neuvolaan, ultraääniyksikköön tai ravitsemusterapiaan tulo ilmoittamatta on kielletty. Jos sinulla on hengitystieinfektion oireita, odotat koronatestin tulosta tai kotonasi on koronavirusinfektioon sairastunut tai ulkomailla 14 vrk edeltävästi ollut henkilö, ota yhteyttä neuvolan keskitettyyn puhelinpalveluun, ultraääniyksikköön tai ravitsemusterapiaan ennen sovittuja käyntejä. Tarvittaessa voimme hoitaa osan asioista puhelimitse.

Voit myös peruuttaa 24/7 vastaanottoaikasi neuvolan keskitetyn puhelinpalvelun vastaajaan (02 266 2223).

Otathan yhteyttä terveysasemallesi, jos oireesi ovat vaikeita.

Äitiys- ja lastenneuvolakäynnit

Äitiysneuvolan vastaanottokäynneille voi 1.6.2020 alkaen tulla yhden henkilön kanssa.

Lastenneuvolassa lapsella saa olla 1.6.2020 alkaen mukana kaksi saattajaa. (Kaksi vanhempaa tai vanhempi ja sisarus).

Ultraääneen saa ottaa yhden terveen tukihenkilön 16.6.2020 alkaen. (Ei edeltävästi ulkomailla 14vrk sisällä) Turvavälejä ja hyvää käsihygieniaa noudattaen vierailemme UÄ yksikössä.

HUOM!

  • Huolehdithan hyvästä käsihygieniasta. Pesethän kädet ja käytät käsihuuhdetta tullessasi vastaanotolle ja sieltä lähtiessäsi.
  • Pidä fyysistä etäisyyttä toisiin henkilöihin odotustiloissa.
  • Itsemittauspisteet ovat toistaiseksi pois käytöstä.

Hengitystieinfektio-oireiset

Hengitystieinfektio-oireiset neuvolan asiakkaat ohjataan puhelinpalvelun arvioin mukaan. Ajan saa puhelinpalvelun p. 02 266 2223 kautta terveydenhoitajan puhelinarvion perusteella.

Puhelinpalvelusta ohjeet mikäli : hengitystieinfektio-oireiset sekä karanteenissa olevat ja covid-positiiviset raskaana olevat ja vastasyntyneet, joilla on terveydenhoitajan arvioima akuutti tarve neuvolakäynnille.

Huom! ÄLÄ SAAVU NEUVOLAAN OIREISENA TAI JOS ODOTAT COVID- testin tulosta. Vain terveenä neuvolaan!

 

Asiasanat: