Jos palaat Suomeen ulkomailta, selvitä, voitko palata töihin, kouluun tai päiväkotiin normaalisti vai suositellaanko 1–2 viikon poissaoloa. Turun osalta suositukset tarkentuvat 16.3.2020. Puhelinlinjamme ovat ruuhkautuneet, joten ulkomailta palaavien kannattaa jäädä kotiin, eikä poissaoloon tarvita terveydenhuollon todistusta. (Päivitetty 13.3.2020)

Vastaukset yleisimpiin kysymyksiin ja päivittyvät toimintaohjeet:

Lisätiedot:

  • turku.fi/kouluterveydenhuolto
  • turku.fi/opiskeluterveydenhuolto

Matkustusohjeet

Suomen ulkoministeriö on 12.3. linjannut, että kaikkea matkustamista ulkomaille tulee välttää. Koko maailma on tällä hetkellä epidemia-aluetta. Tilannetta arvioidaan kuitenkin jatkuvasti.

Jos palaat Suomeen ulkomailta, selvitä, voitko palata töihin, kouluun tai päiväkotiin normaalisti vai suositellaanko 1–2 viikon poissaoloa. Koululaisten, päiväkotilaisten ja opiskelijoiden kohdalla suositus on sama, Turun osalta suositukset tarkentuvat 16.3.2020. Puhelinlinjamme ovat ruuhkautuneet, joten ulkomailta palaavien kannattaa jäädä kotiin, eikä poissaoloon tarvita terveydenhuollon todistusta.

Kouluun / oppilaitokseen tulee kuitenkin tehdä aina poissaoloilmoitus. Rehtorilla on oikeus määrätä opiskelija etäopetukseen 14 päiväksi.

Kaikki Turun sivistystoimialan alaiset oppilas- ja opiskelijavaihdot ulkomaille perutaan varotoimena epävakaan jatkuvasti muuttuvan koronavirustilanteen vuoksi 12.3.–31.7.2020.

Turun sivistystoimiala ei ota vastaan ulkomaalaisia vieraita 12.3.–31.7.2020, vaan siirtää vierailuja tai hoitaa ne etäyhteydellä.

Varautuminen kotona

Koronavirustartuntoja ehkäistään hyvällä käsihygienialla ja huolehtimalla yskimishygieniasta. Tutustu hygieniaohjeisiin yhdessä lapsen kanssa.

Huolehdi siitä, että lapsi / nuori tuo joka päivä koulusta kotiin oppikirjat ja muut tärkeimmät opiskelutarvikkeet mahdollisen karanteenin tai sairastumisen varalta. Opetus järjestetään karanteenitilanteissa etäopetuksena.

Mikäli koulussa, oppilaitoksessa tai päiväkodissa todetaan koronavirusta, tiedotetaan huoltajia ja opiskelijoita Wilmassa sekä puhelimitse.

Oppilaat eivät saa tulla sairaana kouluun tai päiväkotiin. Kotiin on jäätävä heti kaikissa hengitystieinfektion oireissa. Mikäli lapsi / nuori sairastuu koulupäivän aikana, opettaja tai kouluterveydenhoitaja voi lähettää lapsen kotiin.

Asiasanat: