Kulttuuria ja liikuntaa voi helposti harrastaa myös kotoa käsin tai ihmisjoukkoja välttäen. Listasimme kymmenen näppärää tapaa lisätä hyvinvointia kotipäiviin kaupungin verkkosisältöjen avulla.

Kirjastossa yhteiset aamukahvit ja saavutettavaa kulttuuria 

Turun kaupunginkirjasto aloittaa Kirjaston aamukahvit Instagram-tilillään 18.3.2020. Aamukahveilla kirjaston työntekijät vastaavat Instagramin livessä tunnin ajan asiakkaita askarruttaviin kysymyksiin, vinkkaavat kirjoja, kertovat työstään ja haastattelevat kirjailijoita. 

Kahveille voi liittyä seuraamalla Instagramissa nimimerkkiä @turunkaupunginkirjasto

Omakirjasto puolestaan on palvelu, joka tarjoaa monipuolista saavutettavaa kulttuuria kotisohvalle saakka. Valikoimaan kuuluu muun muassa jumppavideoita, äänikirjoja, verkkokonsertteja ja virtuaalikirkko. Omakirjasto on ulkoasultaan simppeli ja sitä on helppo käyttää, vaikka ei olisi tottunut viettämään vapaa-aikaa verkossa.  

Eikä tietenkään kannata unohtaa e-kirjoja! Valtava valikoima luettavaa ja uusia maailmoja odottaa parin klikkauksen päässä. E-aineistojen lainaamiseen tarvitset vain kirjastokortin ja tunnusluvun. 

1. Osallistu Kirjaston aamukahveille Instagramissa
2. Tutustu Omakirjastoon
3. Lainaa e-kirjoja

Omakirjastoa on helppo oppia käyttämään. Kuva: Tiia Suorsa

Museoissa virtuaalisia aikamatkoja 

Museot ovat tällä hetkellä kiinni, mutta historianjanoisilla ja tiedonnälkäisillä on silti mahdollisuus perehtyä menneisyyteen. Ääniopastuskierrokset vievät keskiaikaiseen Turun linnaan, 1800-luvun Luostarinmäelle tai 1700-luvun Qwenselin taloon. 

Materiaaleja voi hyödyntää myös kotikoululaisten historiantunneilla!

4. Lähde ääniopastukselle kaupungin museoihin
5. Kurkista 1600-lukuun -tehtävämateriaali
6. Kaupunkielämää 1800-luvun Suomessa (Oppimateriaali suunnattu 7-luokkalaisille)

Orkesteri tarjoaa verkkokonsertteja ja pelejä 

Turun filharmonisen orkesterin verkkosivuilta löytyy HD-tasoisia taltiointeja eri konserteista. Hemmottele hermojasi Serenadin sävelin tai tule mukaan juhlimaan 250-vuotiasta Beethovenia. TFO:n pelisivulla pääset vaikkapa miksaamaan Mozartia tai tunnistamaan sinfoniaorkesterin soittimia. 

7. Kuuntele verkkokonsertteja
8. Testaa taitosi musiikkipeleissä 

TFO soi tabletissa. Kuva: Maria Korpela

Mimi ja Kuku Seikkiksen Facebookissa 

Leikkimistä ei ole peruttu, joten nyt soitetaan Lokkenlollia! Lasten suursuosikkien Mimin ja Kukun tähdittämä Facebook live -keikka löytyy Seikkailupuiston Facebook-sivulta. Katso keikka milloin itsellesi parhaiten sopii.

Seikkiksen Facebook- ja Instagram-kanavia kannattaa nyt muutenkin seurailla päivittäin. Kanavissa pyritään jakamaan kivoja tekemisvinkkejä ja lapsiperheille sopivia kulttuurimenoja. Esimerkiksi Seikkiksen Taidepajojen etävinkit ilmestyvät Facebookissa perjantaisin klo 12.

9. Pidä hauskaa Seikkailupuiston Facebook-sivulla 

Mimi ja Kuku tanssittavat lapsia Facebookissa.

Ulkoilemalla lisää virtaa 

Liikkuminen ja urheilu auttaa pitämään mielialan korkealla. Erityisesti luonnon helmaan kannattaa nyt hakeutua. Verkkosivuiltamme löydät tietoa kulttuurikuntoilureiteistä, kuntoradoista, lintutorneista, luontopoluista ja muista ulkoilumahdollisuuksista. 

Mikäli ulkoilun lisäksi haluat jumpata kotona, lähde mukaan Impivaaran uimahallin Facebook-sivuilla striimattaviin live-jumppiin tai katso ikäryhmittäin ryhmitellyt kotiliikuntavinkit liikuntapalveluiden verkkosivuilta.

10. Ota haltuun ulkoilualueet