Mäntymäen terveysaseman yhteydessä palvelee hengitystieinfektiopotilaille tarkoitettu vastaanotto. Varaa aika ennen vastaanotolle saapumista. Ajat varataan koronaneuvontapuhelimesta, p. 02 266 2714. (Päivitetty 10.9.2020.)

Turun kaupungin koronaneuvontapuhelin:

  • p. 02 266 2714
  • arkisin klo 8 - 15 ja viikonloppuisin 9 - 11

Voit testata oireitasi ja hakea tietoa koronavirusinfektiosta:

Saapumisohje vastaanotolle

Kun olet saanut ajan hengitystieinfektiovastaanotolle, noudata vastaanotolle saapuessasi seuraavia ohjeita:

  • Vastaanotolle saavutaan sairaalan pääsisäänkäynnin vasemmalla puolella olevista ovista. Sisäänkäynti on merkitty erillisellä lapulla.
  • Älä mene sisätiloissa muualle kuin vastaanoton aulaan, jossa hoitaja on vastassa.

Huomaathan, että Mäntymäen drive-in-koronanäytteenottopiste toimii sairaala-alueella eri rakennuksessa ja vain ajanvarauksella: 

Jos oireiden perusteella epäilet koronavirusta, ota yhteyttä koronanuvontapuhelimeen tai tee Omaolo-testi. Jos arvion perusteella arvioidaan koronavirusta, niin sinulle annetaan jatkohoito-ohjeet testaamisen suhteen.

Jos sinulla on vaikeita tai lisätutkimuksia vaativia hengitysoireita tai yleisvoinnin huononemista, voit soittaa Turun kaupungin koronaneuvontapuhelimeen (p. 02 266 2714, arkisin klo 8 - 15 ja viikonloppuisin klo 9 - 11.) tai tehdä netin Omaolo-palvelussa sähköisen oirearvion (www.omaolo.fi). Puhelinpalvelusta tai sähköisestä oirearviosta potilas ohjataan tarvittaessa hengitystieinfektiopotilaiden vastaanotolle.

Hengitystieinfektiovastaanotto toimii vain ajanvarauksella. 

Hengitystieinfektiovastaanotolle kuljetaan Turun kaupunginsairaalan entisen päivystyksen pääoven kautta, Kunnallissairaalantien puolelta (Kunnallissairaalantie 20, talo 1). Potilaille jaetaan odotustilassa suusuojaimet ja toivotaan, että potilaat saapuvat paikalle annettuna ajankohtana. Vastaanotolle ja odotustilaan saa tulla vain ajan varannut henkilö sekä saattaja lapsille tai ikäihmisille, jotka saattajaa tarvitsevat. Odotusaulassa pidetään 1,5 metrin välit muihin henkilöihin.
Iltaisin ja viikonloppuisin hengitystieinfektiopotilaat hoidetaan Tyks Akuutissa (Savitehtaankatu 1, Turku, p. 02 313 8800).


 

Hengitystieinfektiovastaanoton sisäänkäynnin ovet ovat Kaupunginsairaalan pääsisäänkäynnin vasemmalla puolella. 

 

Asiasanat: