Järjestöt tarjoavat koronaepidemian aikana lapsiperheille tukea puhelimessa, verkossa ja chateissa. Tutustu tarkemmin.

Järjestöille

Järjestöt voivat halutessaan ilmoittaa poikkeustilanteeseen liittyvät palvelutietonsa osoitteessa https://webropol.com/s/poikkeustilanpalvelut  tai lähetämällä tiedot osoitteeseen osallisuus@turku.fi

 

  Eroauttamistyö Silta 

  Eroauttamistyöskentelyssä perheen eri osapuolet saavat mahdollisuuden pohtia eron herättämiä ajatuksia tunteita ja käytännön asioita ammattilaisen kanssa. Asiakkaaksi voi hakeutua yksin, yhdessä toisen vanhemman kanssa tai koko perheenä. Palvelu on maksuton. 

  Eroperheille eroinfo

  Eroperheille ja heidän lapsilleen vertaistukea, tuettuja- ja valvottuja tapaamisia ja tapaamisten vaihdot, puhelin- ja lakineuvontaa, puh. 020 744 9800.

  Folkhälsans tips- och idébank för familjer i coronatider

  Kelan Nuotti-valmennus, ammatillinen kuntoutus

  Valmennusta saa etänä.

  Linkki-toiminta

  Keskusteluapua, ohjausta ja neuvontaa puhelimitse tai etätapaamisilla murrosikäisille (10-18-v.) ja heidän vanhemmilleen. Keskustelut ovat luottamuksellisia ja maksuttomia. Voit olla suoraan yhteydessä työntekijöihin arkisin klo 8-18 puh. 044 535 5400.

  Ohjattu keskusteluryhmä 10-18 -vuotiaiden vanhemmille verkossa. 10-18-vuotiaiden vanhemmille ammatillisesti ohjattu keskusteluryhmä verkossa joka toinen keskiviikko 22.4. alkaen klo 17.

  Lähisuhdeväkivaltatyö Pilari

  Pilari tarjoaa yksilöllistä apua, kun perheessä on ollut lähisuhdeväkivaltaa tai sen uhkaa. Apua saavat väkivaltaa käyttäneet, sitä kokeneet tai sille altistuneet.  Palvelu on maksuton.  

  Manillan kuvataidekeskusken taideleirit

  Manillan kuvataidekeskus järjestää kesän aikana taideleirejä lapsille ja nuorille taiteen ammattilaisten johdolla. Taiteen perusopetus jatkuu lapsille, nuorille ja aikuisille syyskaudella taidekeskuksessa ja Turun alakouluissa iltapäivätoimintana. Elokuussa koulu muuttaa uusiin tiloihin Linnanakatu 1 ja muuttaa nimensä Linnankadun kuvataidekeskukseksi. Siihen asti toimintaa on Manillan kulttuurikeskuksessa Itäinen rantakatu 64.

  Lisätiedot: taidekeskus@kuvataidekeskus.fi

  https://www.facebook.com/Kuvataidekeskus/

  https://www.kuvataidekeskus.fi/

   

  Mannerheimin Lastensuojeluliitto

  Vanhempienpuhelin ja nettipalvelut sekä Lasten ja nuorten puhelin ja nettipalvelut toimivat tällä hetkellä normaalisti.

  • Vanhempainpuhelimen numero on 0800 92277
  • Lasten ja nuorten puhelin päivystää numerossa 116 111

  Mahdolliset muutokset päivittyvät verkkosivuille. Verkkosivuilta löytyvät myös chat-palvelut.

  MLL:n välittämä perheiden lastenhoitoapu jatkuu edelleen normaalisti. 

  Mannerheimin lastensuojeluliiton perhekahvilat tapaavat etänä

  MLL Varsinais-Suomen piirin Otetaan koppi- hanke auttaa ja tukee vanhemmuutta varsinaissuomalaisissa lapsiperheissä niin sosiaalisen median kuin verkon kautta. Toiminnan tavoitteena on saattaa avun tarvitsijat ammatillisen avun piiriin. OK- hanke järjestää kysynnän mukaan ryhmiä verkossa ja nyt niille voi olla suurikin tarve.

  Matikkakummit

  Eläkkeellä olevat matematiikan opettajat auttavat nuoria matematiikan tehtävissä. Koordinoija: Päivi Tuki, puh.  050 502 2557 tai paivi.tuki@hdl.fi.

  Perhelinja

  Perhelinja tarjoaa lapsille, nuorille ja perheille sekä heidän läheisilleen matalan kynnyksen neuvontaa ja ohjausta. Siirrymme kasvokkain järjestetyistä tapaamisista puhelimen kautta annettuun keskusteluapuun. Tavoitat meidät puhelimitse 044 535 5140. Voit varata ajan myös Perhelinjan verkkosivuilta. 

  Sateenkaarikoto

  Lapsiperheiden kotipalvelu lapsiperheille, joissa alle 18-vuotiaita lapsia. Varaa puhelimitse soittamalla tai viestillä Sari Varin, puh. 045 7875 2453.

  SPR Nuorten turvatalo

  Nuorille ja heidän vanhemmilleen
  1. Kriisimajoitus nuorille
  2. Keskusteluapu nuorille ja perheille
  3. Palveluohjaus ja neuvonta
  4. Näpistyskeskustelu (Ankkuritoiminnan kautta)
  5. Läheisneuvonpito ja läheissovittelu (Sosiaalitoimen kautta)
  6. Sekasin-chat
  7. Itsenäistymisen tukitoiminta.
  Puh. 02 253 9667

  Turun ensi- ja turvakoti ry

  Apua päihdeongelmaisille odottaville äideille ja pikkulapsiperheille. Apu tarjolla omaa tai kumppanin päihteiden käyttöä pohtiville odottaville äideille sekä pikkulapsiperheille (lapset alle 3-vuotiaita). Tavoitteena on ehkäistä vanhemman päihteiden käytöstä syntyviä haittoja lapselle mahdollisimman ajoissa ja ohjata perhe sopivan tuen piiriin. Palvelu on maksuton.

  Turun turvakoti on auki 24/7. Voit olla yhteydessä, kun kotiin ei voi jäädä. Sähköisesti sinua palvelee myös Nettiturvakoti ja sieltä löytyvä Apua väkivaltaan-chat.

  Turun Seudun Mamit

  (TSM) on käynnistänyt kaikille avoimen digiperhekahvilan, johon kuka tahansa voi osallistua. TSM FB-ryhmässä on jäseniä jo melkein 10000. Tarjolla on apua eri alueittain, vertaistukea moneen tilanteeseen sekä muita vanhemmuuteen liittyviä keskusteluita. Facebookista löytyy myös Turun seudun isit.

    Turun evankelis-luterilaiset seurakunnat

     Perheneuvonta/ Turun ev.lut. seurakuntien perheasiain neuvottelukeskus 

     Keskusteluapua parisuhteen vaikeuksissa, perhe- ja ihmissuhdeongelmissa, erosta selviytymisessä sekä muissa elämän kysymyksissä ja kriiseissä. Perheneuvojat käyvät luottamuksellisia neuvotteluja tilanteen mukaan joko yksilön, puolisoiden tai perheen kanssa. Korona-tilanteen vuoksi kaikki neuvottelut toteutetaan etäyhteyksillä, joista sovitaan jokaisessa tapauksessa erikseen. Ensimmäistä neuvotteluaikaa joutuu useimmiten odottamaan jonkin aikaa. Ajan varaamiseksi voi olla yhteydessä puh. 040 3417 249 arkisin klo 9-12.

     Rakkausklinikka 

     Uudessa muodossa oleva parisuhdeneuvola, jossa ihmisten parisuhdekysymyksiin vastaavat perheneuvonnan asiantuntijat.

     Apua ev.lut. seurakuntien diakoniatyöltä koronatilanteen aikana

     Ruoka-, keskustelu- ja muuta apua saa seurakunnilta edelleen. Sitä voi pyytää ottamalla yhteyttä puhelimitse tai sähköpostitse oman asuinalueen diakoniatyöntekijään. Vastaanotot tapahtuvat etänä ja taloudellista tukea hakevien on hyvä valmistautua lähettämään dokumentteja digitaalisesti tiedostoina tai kuvina.

     Yhteystietoja tai seurakuntatietoja voi tiedustella laittamalla tekstiviestin, Whatsapp-viestiä tai puh. 040 3417340. 

     Seurakuntien lapsi- ja perhetyö

     Lastenohjaajat tuottavat mukavaa materiaalia someen: askartelua, satuhetkiä, muskareita ja perhekerhoja. Tuomiokirkon muskarit löydät jo tapahtumakalenterista. Perhetyöntekijöiden hauskoja haasteita löydät myös YouTubesta.

     Turun tyttöjen talo

     Tytöille ja naisille sukupuolen moninaisuus huomioiden 10-29.v 
     1. läksyapu 
     2. seksuaaliväkivaltatyö 
     3. yksilötuki 
     4. hyvinvointia tukevia ryhmiä verkossa  

     Uusperheille tarjolla uusperheneuvonta

     Vamos

     Nuoret, joista läheisellä tai itsellä huoli, Vamos valmennus toimii etänä sekä yksilö- että ryhmävalmennuksen keinoin. Yhteyttä voi ottaa esim. yhteydenottolomakkeen kautta.

     Varsinais-Suomen mielenterveysomaiset – FinFami ry

     Maksutonta keskusteluapua vanhemmille ja Lapset puheeksi keskustelut vanhemmille. 
     Mielenterveys- tai päihdeomaisille ja perheille. Neuvontapuhelin avoinna arkisin klo 9 – 15, puh. 044 793 0582

     Veturointi-toiminta

       Lastensuojelun kokemusasiantuntijoiden tarjoama 
       1) ryhmächat tukinetissä 
       2) yksilötuki nuoren toivomalla tavalla 
       3) konsultointipuhelin

       YMCAn katusovittelu

       Katusovittelu on nuorille (alle 18 vuotta) kehitetty sovittelumenetelmä, joka soveltuu sekä lievien rikosten että kiusaamisen tai muiden konfliktien selvittämiseen ja sovittamiseen. Toiminta on käynnissä myös korona-aikana tapauksissa, joissa selvittelyt voidaan käydä etäyhteydellä.

       Äidit irti synnytysmasennuksesta ÄIMÄ ry

       Tukea chatin välityksellä raskauden ja synnytyksen jälkeen masentuneet sekä vauva-ajan psykoosiin sairastuneet. Palvelu on avoinna kaikille, jotka kokevat tarvitsevansa sitä.
       Ajantasainen tieto palveluista ja Chat-tukea löytyy yhdistyksen sivuilta.

         4H-kerhot

         4H-kerhot toimivat sähköisesti. Toiminta painottuu luonto, kokkaus ja kädentaitoasioihin tällä hetkellä. Kerhotehtäviä voi tehdä yhdessä myös koko perheen kanssa. Ohjaajat ovat etänä läsnä. Liittymispyynnön kerhoihin voit laittaa sähköpostilla turku@4h.fi tai vastaavan ohjaajan numeroon puh. 044 780 8905. 

         4H:n tehtäviä nettisivuilla (Turun 4H-yhdistys) on 6.4. lähtien viikon ekotekotehtävä, se jaetaan myös facebook- ja instagram sivuilla ja ohjeet sekä ohjaajan yhteystiedot saa siinä yhteydessä. Myös Turun ME-talon somessa jaetaan kerran viikossa 4H-asiaa ja tehtäviä. 
         4H:n Pikkunuokkari-ikäiset 9 - 12 vuotiaat voivat seurata Instagramissa (quhan_nuoret) toimintaa ja liittyä liveryhmiin.