Päivittäinen tuokio syntyi talon opettajien ajatuksesta tarjota pedagogisia yhteisiä vuorovaikutushetkiä myös niille lapsille, jotka ovat kotona.

Talinkorventien päiväkoti on Suikkilassa

Vanhemmat antavat kiitosta

Lähetyksen toinen vetäjä, varhaiskasvatuksen opettaja Kirsti Salo-Saarinen kertoo, että eskarissakin tärkeintä ovat sosiaaliset taidot ja tunne-elämän kehitys. Siksi pysyvät, turvalliset aikuiset ja kaverisuhteet ovat tärkeitä.  Lisäksi pienimpien lasten on helpompi tulla takaisin, kun he näkevät ja kuulevat tuttuja turvallisia aikuisia.

Vanhemmilta on tullut positiivista palautetta. Erään äidin sanoin, ”kiitos päivän etähetkestä. Ihanaa, kun pidätte näitä. Oli mahtavaa nähdä ilo lapsen kasvoilla, kun hän näkee teidät ja kaverit. Olette kyllä niin iso ja tärkeä osa meidän arkea, että iso aukko on olemassa nyt kun te siitä puututte”. 

"Myös tässä poikkeustilanteessa teemme arvokasta, pedagogista työtä”

 ”Lapset ovat suhtautuneet hieman hämmentyneinä tilanteeseen, mutta toisaalta nyt on paljon aikaa jokaiselle" kertoo Kirsti. ”Me opettajat olemme innoissamme suunnittelemassa ja toteuttamassa lähetyksiä. Ei siinä lähetyksen aikana tule ajateltua, että siellä voi olla sata katsojaa, vaan miten ihana on nähdä iloisia lasten kasvoja. Ohjelman aluksi ja lopuksi pidämme linjat auki, jotta lapset pääsevät moikkaamaan kavereilleen. Tässä tilanteessa me halusimme korostaa myös sitä, että varhaiskasvatuksen opettajan merkitys pitää näkyä myös tässä poikkeustilanteessa ja teemme arvokasta pedagogista työtä”.

He tallentavat varsinaisen ohjelman, koska kaikki eivät pysty seuraamaan lähetystä livenä. Ohjelmassa on ainakin nukketeatteria, lauluja, satuhierontaa, suujumppaa ja kaikkea, mitä arjessa olisi muutenkin.

Toinen lähetyksen vetäjä on varhaiskasvatuksen opettaja Sanna Vaihinen.

Lähetykset tulevat joka arkipäivä ja perheet voivat seurata lähetystä aina saman linkin kautta.

Päiväkodinjohtajan Hanna Saarisen mukaan he haluavat luoda lapsille turvallisen ympäristön, pysyvyyttä ja vuorovaikutusmahdollisuuden, tilanteesta huolimatta.