Elämme poikkeuksellista aikaa. Koronaviruspandemia on vaikuttanut kaikkialla maailmassa ja Suomessa se on valmiuslain nojalla alkanut näkymään kaikkien normaaleissa arkipäivän toiminnoissa. Tässä erityisessä tilanteessa asioiden hoitaminen sähköisesti korostuu entisestään.

On myös tärkeää ymmärtää, kuinka monta asiaa on mahdollista nykypäivänä hoitaa etänä omasta kodistaan sen sijaan, että lähtee fyysisesti paikan päälle hoitamaan asiaa. Siksi nyt, jos koskaan on tärkeää varmistaa, että kansalaisille on riittävästi etänä annettavaa digitukea saatavilla.

Kaikille löytyy sopivaa etädigitukea, listasimme alle tärkeimmät:

Turun kaupunki on myös koostanut tietoa koronaviruksesta ja varovaisuudesta verkkotyöskentelyssä:

Haluamme edesauttaa, että kansalaiset saavat arkipäivän asiat hoidettua edelleen mutkattomasti, vaikka moni fyysinen paikka on suljettu. Digitaaliset palvelut helpottavat asioiden hoitamista etänä, jolloin riskiryhmien ei tarvitse poistua kotoaan hoitamaan asioita. Pidetään toisistamme huolta näinä aikoina!

Etädigituen linkkikoonnin on tehnyt Digituki Varsinais-Suomessa -hanke.

- Osa linkkien sisällöistä on meistä johtumattomista syistä valitettavasti vain suomeksi, toteaa hankkeen projektipäällikkö Noora Orvasto.