Koronaepidemian aikana tulee ottaa huomioon myös kodin lemmikkieläimet. Mitä lemmikeillesi tehdään, mikäli itse joudut sairaalahoitoon?

Koronaepidemian aikana tulee ottaa huomioon myös kodin lemmikkieläimet. Mitä lemmikeillesi tehdään, mikäli itse joudut sairaalahoitoon?

Kartoita, mihin lemmikkisi toimitetaan väliaikaiseen hoitoon, mikäli itse olet estynyt sitä hoitamasta. Voiko apua tarjota esimerkiksi sukulainen, ystävä tai naapuri. Ota selvää myös paikallisista lemmikkien hoitopalveluntuottajista.

Turun seudulla on runsaasti tarjontaa lemmikkien hoitopalveluista. Informoi asiasta sukulaisia, ystäviä, kotihoitoa ja naapureita, jotta he tietävät miten toimia, mikäli hoidontarve lemmikille syntyy.

Kiinnitä huoneiston oveen tarra tai lappu, missä kerrotaan lemmikkien laji ja lukumäärä. Näin viranomaisen on helpompi toimia asuntoon saapuessaan ja varoa mahdollisesti vaarallisia tai myrkyllisiä eläimiä.
Pandemian aiheuttamassa poikkeustilanteessa viranomaisten resurssit ovat rajalliset ja hoidon tilapäisestä järjestämisestä aiheutuvat kustannukset jäävät joka tapauksessa lemmikin omistajan maksettavaksi. Eläinsuojelun resurssit kohdennetaan eniten apua tarvitseville eläimille.

Turun kaupungin eläinhoitola ottaa vastaan löytöeläimiä. Kaupungin eläinhoitola ei tarjoa eläimille tilapäistä hoitopalvelua tai kuljetuspalveluja. Viranomaisten eläinsuojelullisista syistä hallintopäätöksellä haltuun ottamat eläimet voidaan tilapäisesti sijoittaa eläinhoitolaan, mikäli niiden hoito on muulla tavalla estynyt.

Kaupungin eläinhoitola on pandemian aikana auki lyhennetyllä vastaanottoajalla klo 9-16.