Turun kaupunginkirjasto tarjoaa poikkeusaikana palveluita ja tapahtumia virtuaalisesti Olemme koonneet kaikki tämän hetken palvelut ja tapahtumat, ja lisää on tulossa, joten pysy kuulolla.

Uuden sähköisen kirjastoauton julkistamisjuhla
Turun kaupunginkirjaston uusi sähköinen kirjastoauto juhlii julkistamistaan maailman ympäristöpäivänä 5.6.2020. Luvassa on koko päivän virtuaalitapahtuma klo 10–15 kirjaston Facebookissa. Tapahtumassa sukelletaan mm. uuden auton hankintaprosessiin, kirjastoautojen historiaan sekä auton upeaan ulkonäköön.

Kirjaston kesätapahtumat
Kesä käynnistyy OmaKirjaston järjestämällä Voimaa hoitaville -tempauksella maanantaina 25.5. Perjantaina 29.5. kirjaston kesä virallisesti avataan, kun vietetään etänä perinteistä Suvi suloista – kaikkien yhteistä kevätjuhlaa.

Kulttuuri kuuluu!
Kulttuuri kuuluu! -ohjelmasarjassa kaksi vierasta keskustelee toisen valitsemasta kulttuuriteoksesta, sen merkityksestä sekä saavutettavuudesta. Kulttuuri kuuluu! -lähetykset ovat katsottavissa kirjaston Youtube-kanavalla joka torstai klo 14.

Erikan vartinvinkki
Kirjasto julkaisee joka viikko Erikan vartinvinkki -podcastia, jossa jaetaan kirjavinkkejä. Kirjastonhoitaja Erika Woodard antaa joka kerta kaksi lukuvinkkiä 15 minuutissa.

Kirjastojen satumaailma verkossa lapsille ja nuorille
Joka viikko kirjasto julkaisee kaksi satua sekä kaksi sanataidevideota. Kaikki videot julkaistaan Kirjaston satumaailma -kanavalla, joka on Lounais-Suomen kirjastojen lasten kanava, jonne myös muut kirjastot tuottavat sisältöjä.

Kirjallisuutta koronan aikaan -tapahtumasarja
Kirjaston Youtube-kanavalta lähetetään joka tiistai klo 14 Kirjallisuutta koronan aikaan -tapahtumasarja, jossa kirjaston henkilökunta haastattelee jokaviikkoista kirjailijavierasta. Lähetykset taltioidaan, ja ne ovat katsottavissa myös myöhemmin.

Kirjaston aamukahvit Insta-livessä
Kirjaston aamukahveilla kirjaston työntekijät vastaavat Instagrammin livessä joka arkiaamu klo 10-11 asiakkaita askarruttaviin kysymyksiin, vinkkaavat kirjoja, kertovat työstään ja haastattelevat kirjailijoita.

OmaKirjaston laulu- ja lukuhetket
OmaKirjaston Youtube-kanavalta lähetetään keskiviikkoisin ja perjantaisin livenä laulu- ja lukuhetkiä. Live-lähetykset ovat vapaasti katsottavissa OmaKirjaston nettisivujen kautta osoitteessa omakirjasto.fi.

Lainaa e-aineistoja verkkokirjastosta
Kirjastoon pääsee verkossa, vaikka kirjastorakennukset ovat kiinni. Verkkokirjastosta löytyy kiinnostavia e-aineistoja, jotka ovat vain muutaman klikkauksen päässä. Turun kaupunginkirjasto vinkkaa e-aineistoja joka perjantai kaikissa kanavissaan. 

Digitukea etänä
Kirjasto tarjoaa sulkuaikana digitukea puhelimitse joka perjantai klo 13–15. Autamme kykyjemme mukaan esimerkiksi tietokoneen, tabletin ja älypuhelimen käytössä. Digituki palvelee numeroissa 040 356 4356 ja 040 643 0322 sekä sähköpostitse tieto.kaupunginkirjasto@turku.fi.