Aktiivisuus, luovuus ja liikkuminen sekä positiivisen mielialan ylläpitäminen eri keinoin on aina tärkeätä, mutta erityisesti näin poikkeusoloissa. Tähän uutiseen on koottu Turun kaupungin vapaa-aikatoimialan virtuaalinen tapahtuma- ja palvelutarjonta, käy tutustumassa!

Digitaalisia palveluja on tarjolla sekä verkossa että puhelimen välityksellä. Sivuja päivitetään jatkuvasti tilanteen kehittyessä, joten kannattaa pysyä kuulolla.

Kahviseuraa ja kulttuuria kaupunginkirjastosta

Kaupunginkirjasto tarjoaa mahdollisuuden yhteisöllisyyteen: yhteiset aamukahvit nautitaan joka aamu Instagram Livessä. OmaKirjaston kautta pääsee mukaan yhteislauluhetkiin ja ääneenlukutuokioihin. Verkkokirjasto palvelee edelleen ja lukuvinkkejäkin on tarjolla, poikkeustilasta huolimatta.

Museot tarjoavat ajanvietettä ja oppimateriaaleja

Kiinnostaako Turun linnan rakennusvaiheet, keskiaikaiset tietoiskut tai kaupunkielämä 1800-luvulla?

Museoiden ääniopastukset -sivun kautta voi lähteä perinteiselle opastuskierrokselle valitsemaansa museoon. Oppimista ja tekemistä -sivulla taas pääsee sukeltamaan menneisyyteen videoiden, tehtävien ja elämysten kautta.

Materiaalit sopivat kaikille taiteesta ja historiasta kiinnostuneille ja käyvät hyvin myös koululaisten historiantunneille.

TFO:n verkkokonsertteja voi kuunnella vaikka lenkkeilyn lomassa. Kuva: Hilkka Pirttijärvi

Konsertit soivat verkossa

Turun filharmonisen orkesterin konsertit soivat nyt etänä. Arkistosta löytyy laaja valikoima menneitä verkkokonsertteja ja uusia kamarikonsertteja taltioidaan kevään aikana. Lisäksi TFO:n sivustolla voit peleta pelejä, tutustua soittimiin, ja katsoa 360-videoita. Muista myös seurata orkesteria somessa - esimerkiksi Instagram-tarinoissa nähdään kevään aikana muusikoiden kotiharjoitusvideoita.

Nuortenpalvelut hyppäsivät digimaailmaan

Nuorisotyöntekijät ovat tavoitettavissa laajasti eri somekanavissa sekä perinteisemmin soittamalla tai tekstaamalla. Tarjolla on läksyapua, ideoita tekemiseen, motivaatiota ja vastauksia kysymyksiin sekä turvallisen, kuuntelevan ja ymmärtävän aikuisen seuraa.

Somekanaville kootaan myös ajanvietettä livekonserteista käsityöohjeisiin ja taidehetkiin. Perheen pienimmille on tekemisvinkkejä Seikkailupuiston somessa.

Impivaaran uimahallin Facebook-livessä tarjolla esimerkiksi vatsalihastreeniä, lihaskuntojumppaa ja hiphopin alkeita. Kuva: Eeva Haapanen

Osallistu jumppatunnille etänä

Kunnon ylläpitäminen ja liikkuminen on tärkeää poikkeuksellisesta tilanteesta huolimatta. Liikkeelle netissä -sivulle on listattu paljon kotijumppavideoita eri ikäryhmille. Sivulta löytyy myös ulkoiluvinkkejä lähiluontoon ja linkki monipuolisiin live-jumppiin, joihin voi osallistua Impivaaran uimahallin Facebook-sivun kautta.