Tee omat hauskat pääsiäiskoristeet itsetehdystä muovailumassasta.

Voit tulostaa ohjeen tästä

 

Kotitekoinen muovailumassa

  • 2,5 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl suolaa
  • ½ rkl sitruunahappoa (tai 1 rkl sitruunamehua)
  • 2-2,5 dl kiehuvaa vettä
  • ½ rkl öljyä
  • Karamelliväriä tai mausteita joilla voi värittää massan (esim. kurkkuma)

Sekoita kuivat ainekset taikinakulhoon, lisää kuumaa vettä vähän kerrallaan voimakkaasti sekoittaen. Lisää öljy. Käytä mielellään sähkövatkainta, jossa taikinakoukut. Vaivaa taikina sitkeäksi muutaman minuutin ajan, kunnes massa irtoaa kulhon reunoista. Jos taikina tuntuu liian löysältä, lisää varovasti jauhoja, jos liian jämäkkä, lisää pieniä määriä kuumaa vettä sekoittaen. Karamellivärejä/värimausteita voi lisätä massaan antamaan värejä. Muotoilumassa säilyy hyvin suljetussa muovipussissa jääkaapissa vähintään viikon.

Ja nyt mielikuvitus liikkeelle ja pikkuhahmoja ja esineitä muotoilemaan! Erityisen kiva on muotoilla tuoretta lämmintä massaa. Muistathan alustan – teippaa vaikka leivinpaperi työpöydälle. On myös hyvä kerätä aputarvikkeita valmiiksi: sakset, juuresveitsi, grillitikku, hammastikkuja, valkosipulipuristimella saa hauskasti hiuksia ja ruohoa, muutama mustapippuri tai rosépippuri silmiksi, leivontakoristeita. Hahmot kuivuvat huoneenlämmössä, hitaasti mutta varmasti.

Tuotokset voi puolikuvina tai kuivina maalata vesiväreillä, kunhan ei käytä paljon vettä. Pienille yksityiskohdille huopakynät käyvät mainiosti. Kuivat muovailumassahahmot ovat yllättävän kestäviä, kunhan muistaa että ne eivät ole vedenkestäviä. pääsiäisruho ei välttämättä ole paras paikka.

Vinkkejä! Pääsiäiskoristeita, pelinappuloita, sorminukkeja pääsiäisnäytelmää tai videota varten, pikkujuttuja nukkekotiin, fantasiamaisema vaikkapa purkin kanteen, dinosauruksia ja lohikäärmeitä, tai kaulittuna piparimuoteilla pääsiäisoksien riipuksia.