Tavarat kiertoon -järjestelmä vastaa kiertotalouden haasteeseen mahdollistamalla kaupungin sisäisen materiaalikierron. Tällä toiminnalla pidennetään kaupungin irtaimiston, esimerkiksi toimistokalusteiden, käyttöikää.

Valmennuspiste

  • Valmennuspiste on osa Turun kaupungin työllisyyspalvelukeskusta, Työpistettä 
  • Tavarat kiertoon on Valmennuspisteen toimintayksikkö Rieskalähteentiellä
  • Valmennuspisteen verkkosivut

Kiertotaloustärppi

Katso Kuntaliiton sivuilta juttu Turun kalustekierrätyspilotista. 

Suurten kaupunkien varastoihin kertyy suuria määriä kalusteita, jotka jäävät helposti unohduksiin. Tavarat kiertoon -järjestelmä perustuu varastojen inventointiin, ja koko irtaimisto on käyttäjien nähtävissä. Näin vältytään turhilta ostoilta ja saavutetaan sekä ekologisia että taloudellisia säästöjä.

Turun kaupunki on sitoutunut Turku 2029 -kaupunkistrategiassa toimimaan kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti.

Kaupungin sisäisessä verkossa operoiva järjestelmä toimii Turun kaupungin työllisyyspalvelukeskukseen kuuluvan Valmennuspisteen osana. Tavaroiden kierrättäminen on mahdollistanut useita mielekkäitä palkkatuki- ja kuntouttavan työtoiminnan paikkoja, jotka liittyvät mm. varastointiin, kalustekunnossapitoon ja logistiikkapalveluihin.

Aunelaan 1.3.2020 avautunut uusi kirjasto ja nuorisotalo kalustettiin mahdollisimman pitkälti kierrätyskalusteilla. Varastoirtaimiston avulla kalustettiin ja sisustettiin myös huhtikuussa 2019 auennut Käsityöläiskadun Työpisteessä toimiva kuntouttavan työtoiminnan tila.  

Videossa esitellään hyllyn matkaa kaupungin varastoista Aunelan uudisrakennukseen. Varastosta hylly siirrettiin Valmennuspisteeseen. jossa ruuvit kiristettiin, pinnat hiottiin ja maalattiin uusi pirteä väri. Tämän jälkeen kaluste siirrettiin Aunelaan, jossa kirjat saivat ansaitsemansa paikan. 

 

Työpiste työllistää, valmentaa ja kuntouttaa ilman työtä olevia turkulaisia. Tarjolla on tietoa, ohjausta ja palveluita. Autamme ja välitämme – työ ja tekijät kohtaavat.