Molièren Don Juan -komedian esitykset jatkuvat Turun Kaupunginteatterissa syksyllä 2020.

Don Juan -esitys siirtyy Pieneltä näyttämöltä 650-paikkaiselle Päänäyttämölle. Esityskertoja on syksyllä seitsemän, ensimmäinen niistä 22. syyskuuta. Lippujen hinnat säilyvät ennallaan.

Teatteri tarjoaa katsomopaikkoja ensin kevään peruttuihin esityksiin lipun ostaneille. Myös ilman lippua jääneille avautuu uusi mahdollisuus nähdä teos, kun valtakunnallinen lipunmyynti aukeaa 21.4. Sitä ennen näytöksiin ei voi tehdä ennakkovarauksia.

Ohjaaja Pasi Lampela on innoissaan uusista esityksistä.

– Olen äärettömän onnellinen, että voimme jatkaa Don Juanin esityskautta syksyllä. Joitain teknisiä ratkaisuja joudumme ehkä muuttamaan, mutta isompi näyttämö ja isompi yleisö tarkoittavat tietenkin entistä riehakkaampia esityksiä. Saamme syksyllä mahdollisuuden pusertaa viimeisetkin riemumehut Molièren komediasta ja suurenmoisten näyttelijöittemme työstä. Jos olemassa olisi suomalaisen teatterimaailman Oscar-palkinto parhaalle työryhmälle, tiedän erään, joka todella ansaitsisi sen pystin.

Kuva: Otto-Ville Väätäinen.

Menestyksen reseptinä ajaton teksti, huipputekijät ja myötäelävä yleisö

Vain kerran aiemmin Turun Kaupunginteatterissa (vuonna 1986) nähty Molièren klassikkonäytelmä sai ensi-iltansa 6.9.2019 Turun Kaupunginteatterissa.

Kaikki esitykset ovat olleet loppuunmyytyjä ja esitys on sarjahurmannut niin kriitikot kuin katsojatkin.  Nimiroolissa valloittaa Eero Aho ja hänen palvelijanaan Sganarellena Hannes Suominen.