Turun kaupunginkirjastossa alkaa tiistaina 7.4.2020 uusi virtuaalinen tapahtumasarja Kirjallisuutta koronan aikaan, jossa kirjaston henkilökunta haastattelee jokaviikkoista kirjailijavierasta.

Kirjallisuutta koronan aikaan -lähetykset: 

Lisäksi vieraat lukevat katkelmia omista teoksistaan. Kirjallisuutta koronan aikaan striimaukset tulevat suorana pääkirjaston tieto-osastolta joka tiistai klo 14. Lähetykset taltioidaan, ja ne ovat katsottavissa myös myöhemmin.

- Sarja on ideoitu lähentämään paitsi kirjailijoita ja lukijoita toisiinsa, myös osoittamaan kirjoitetun sanan ja digitaalisten välineiden kommunikointivoimaa. Fyysisesti olemme etäällä toisistamme, mutta kirjallisuuden välityksellä lähellä, kirjaston ohjelmapäällikkö Taina Ratia taustoittaa. 

Tapahtumasarjan ensimmäisenä vieraana on ruotsinkielinen kirjailija Henrik Jansson. Pääsiäisen jälkeen vieraaksi tieto-osastolle tulee tietokirjailija ja runoilija Mia Rönkä. Kevään aikana luvassa on mielenkiintoisia vierailuja, kun pääkirjastolle saapuu lisäksi runoilija Virpi Vairinen, sarjakuvataiteilija Joonas Lehtimäki, sanataiteilija Veera Vähämaa sekä runoilija Susinukke Kosola.

Striimauksia pääsee seuraamaan Turun kaupunginkirjaston Youtube-kanavan kautta.