Turun kaupunginkirjasto tuottaa lapsille ja nuorille sisältöjä verkkoon kirjastojen kiinnioloaikana. Joka viikko kirjasto julkaisee kaksi satua sekä kaksi sanataidevideota. Kaikki videot julkaistaan Kirjastojen satumaailma -kanavalla, joka on Lounais-Suomen kirjastojen lasten kanava, jonne myös muut kirjastot tuottavat sisältöjä.

Pupu seikkailee mukana saduissa

Teatteri-ilmaisun ohjaajan Saara Sunin esittämissä saduissa seikkaillaan pupujen maailmassa. Sadut ovat kirjasta Beatrix Potter - Petteri kaniinin satumaailma.  Näissä seikkailuissa ovat mukana Suni ja hänen ystävänsä Pupu, joka on nukenrakentaja Laura Hallantien käsialaa. 

Tarinoissa uppoudutaan kirjan eläinten jännittävään maailmaan. Nyt on mahdollisuus kuulla hurmaavia tarinoi-ta Petteri kaniinista, Penna pupusta ja muiden metsän eläinten kommelluksista.

Sanataidetta verkon välityksellä

Sanataiteilija Veera Vähämaan ensimmäisen sanataidevideon aiheena on ”Koneet ja keksinnöt”. Videon inspiraationa Aino Havukaisen ja Sami Toivosen teos Tatun ja Patun oudot kojeet (Otava 2005). Videolla Vähämaa antaa vinkkejä oman koneen suunnitteluun ja rakentamiseen. 

Toisen tämän viikon videon aiheena on ”Salaperäinen kaupunki”. Videolla pohditaan miten rikosmysteeri tai salapoliisitarina voi saada alkunsa ja miten voimme löytää tarinoita kotimme ympäriltä. Inspiraationa on Veera Vähämaan ja Keanne van de Kreekin teos Muistoroiston jäljillä (Myllylahti 2020)

Sanataidevideoiden teemat vaihtuvat joka viikko. Kevään aikana luvassa on muun muassa seuraavia teemoja: salaperäinen kaupunki, nallekansan tarinat, outojen otusten suunnittelu ja valmistus, taikaesineet kotonani, runoratsun jäljillä ja sanataiteelliset sapuskat. 

Monipuolisia virtuaalisisältöjä lapsille

Turun kaupunginkirjaston tuottaman sisällön lisäksi Kirjastojen satumaailma -Youtube-kanavalla on erilaisia satuja, joita Varsinais-Suomen ja Satakunnan kirjastojen henkilökunta esittää tai lukee ääneen. Satuja on myös ruotsiksi ja kanavalle tulee viikossa useita uusia satuja.

Lisäksi kirjasto vinkkaa lasten e-kirjoista kiirastorstaina. Kirjavinkkauksesta löytyy monia rakastettuja kirjasarjoja, elokuvavinkkejä Kirjastokinosta, lehtivinkkejä lapsille sekä äänikirja suosituksia. Kaupunginkirjasto on hankkinut paljon uusia e-aineistoja myös lapsille ja lisää on tulossa.
 

Asiasanat: