Kurkista museoiden maailmaan museon työntekijöiden blogikirjoitusten kautta. Kirjoituksissa luodaan katsauksia eri näkökulmista museotyöhön, kokoelmiin valokuvista esineisiin ja taiteeseen, näyttelyihin, ihmisiin ja ilmiöihin kuin myös vinkkeihin vaikkapa ruuanlaittoon ja askarteluun.

Kulttuuriblogi

Turun kaupungin vapaa-aikatoimialan Kulttuuriblogista löytyy myös museon työntekijöiden kirjoittamia blogikirjoituksia, mm.

 • Kukkuu kokoelmista
  Kirjoituksissa avataan näkökulmia ajankohtaisiin aiheisiin ja tapahtumiin kokoelmaesineiden kautta sekä esitellään kokoelmatyötä. Blogista löytyy kirjoituksia vuodesta 2016 lähtien. Viimeisin (7.4.2020) blogikirjoitus käsittelee Simo Heleniuksen Ahkerat lukutoukat -veistoksen kunnostusta. Lue blogikirjoitukset tästä.
   
 • Kuukauden esine
  Kuukauden esine -sarja esittelee Turun museokeskuksen kokoelmia. Joka kuukauden ensimmäisenä keskiviikkona ilmestyvässä blogikirjoituksessa esitellään esine tai taideteos. Kirjoitukset julkaistaan myös Aamuset-lehdessä. Maaliskuun blogikirjoituksessa on kerrottu  Gustaf Regnérin vuonna 1780 julkaisemaa oppikirjaa, joka oli koulujen opetuskäytössä monen vuosikymmenen ajan. Lue blogikirjoitukset tästä.
   
 • Varsinais-Suomen kulttuuriperintöblogi
  Kirjoituksissa käsitellään Varsinais-Suomen alueen ja Turun historiaa ja tutkimustoimintaa eri näkökulmista. Blogikirjoituksia on julkaistu vuodesta 2013 lähtien ja kirjoittajina toimivat Turun museokeskuksen tutkijat. Lue blogikirjoitukset tästä.
   
 • Terveisin Luostarinmäki
  Blogikirjoituksissa kerrotaan museotyöstä, historiasta, perinteistä sekä Luostarinmäen kehittämishankkeesta. Lue blogikirjoitukset tästä.
   
 • Turun linnan blogi
  Blogista löytyy kirjoituksia linnan tapahtumista ja näyttelyistä kuin myös historian ilmiöistä. Lue blogikirjoitukset tästä.
 • WAMblog
  WAMin ajankohtaisia kuulumisia taiteesta, taiteilijoista ja näyttelyistä. Lue blogikirjoitukset tästä.

 • Historian museo Turkuun
  Blogissa seurataan Historian museon suunnittelua ja hankkeen etenemistä. Lue blogikirjoitukset tästä.