Nalleikkuna lumoaa Haarlassa. Se on kekseliäs etätehtävä, kiinnostava ja suloinen

Haarlan esiopetusryhmän nalleikkuna ihastuttaa

Haarlan esiopetusryhmän lastentarhanopettaja Suvi Aflecht, yhdessä lastenhoitaja Ani Purasen kanssa tekivät kotona oleville lapsille ikkunallisen etätehtäviä.

Nalleikkuna on Haarlan koulun ja esiopetuksen tiloissa. Se näkyy Tammistontielle, mutta huomatakseen kaikki yksityiskohdat, pitää mennä aivan lähelle.

Nalleikkuna kehittää matemaattista ja kielellistä ajattelua

”Nalleikkunaan liittyy matemaattisia ja kielellisiä tehtäviä. Vanhemmat lukevat lapselle tehtävälapusta kysymyksiä ja lapset vastaavat. Tehtävinä on vaikka laske ruohossa olevien ruusujen määrä, montako ihan pikkuruista nallea löytyy ikkunasta, mitä muita eläimiä metsästä löytyy kuin nalleja, tai mistä mahtaa lentokoneen nalle tulla tänne (nallella on tonttulakki päässä eli korvatunturiltahan tuo tulee…), nimeä lammen rannalla olevat ötökät ja kerro meille viestillä suosikkinallesi” kertoo Suvi Aflecht.

Vanhemmat pyytävät päiväkodista tehtäviä lapsilleen

”Vanhemmat näin etäopetusaikana pyytävät meiltä erilaisia tehtäviä, mitä he voivat tehdä lapsen kanssa tai lapsi itse. Nalleikkuna kuuluu näihin lapsen kanssa tehtäviin juttuihin. Vanhemmat ovat erilaisista tehtävistä lähettäneet meille hienosti kuvia, miten lapset ovat suorittaneet eskaria kotona”, kertoo Suvi.

Ikkuna on saanut suuren suosion ja sitä on verrattu Stockmannin jouluikkunaan.

Lapset ovat käyneet sitä iltalenkeillä katsomassa jo useamman kerran. Osa eskarilaisista (paikalla olevat) oli mukana rakentamassa. ”Heille tämä on iso juttu ja he saavat siitä hyvää energiaa, kun joku kaveri kertoo nähneensä ikkunan”, kertoo Suvi.

Kaikki ohikulkijat ovat tervetulleita tutkimaan ikkunaa

”Toivomme että saarella moni nauttisi ikkunasta ohi mennessään”, kertoo Suvi. ”Pienimmät varhaiskasvatuksessa olevat kävivät myös ihmettelemässä ikkunaa. He huomasivat, että pienten ryhmän lentokone oli sinne lentänyt. Hoksasivat myös, että joulupukki ajaa konetta vai oliko se joulunalle?  Pienimmät nallet ikkunalaudalla ihmetyttivät. Kaikki kun ei ole niin pieniä edes nähneet näin läheltä. Samoin piilossa oleva kameleontti, mitähän se oikein pelkää…”

Sateenkaari ohjaa jumppaamaan

Suvi ja Ani tekivät myös talon vastakkaiselle puolelle, ruokasalin isoon ikkunaan suuren sateenkaaren, #rainbowchallenge. Siitä lähti liikuntatehtävä kotiin. Jumppaohjeita eri värien ja lukumäärien mukaan.

Haarlan koulun Ikkunoita kannattaa tulla katsomaan vähän kauempaakin. Toivottavasti pysyvät siinä vielä kauan.