Kirjaston e-palveluiden joukosta löydät luettavaa jokaiseen hetkeen: mukana on niin e-kirjoja, e-äänikirjoja kuin e-lehtiäkin, kuvakirjoja ja satukirjoja pienemmille, kertomuskirjoja koululaisille, useammalla eri kielellä.

Apua e-palveluiden käyttämiseen

E-aineistoja voi kätevästi lainata missä vain, joko ihan vain mukavaa lukuhetkeä varten tai vaikka kiel-tenopiskelun tueksi. Lainat myös palautuvat automaattisesti laina-ajan päätyttyä, joten eräpäivistä ei tarvitse huolehtia. Lainan voi kuitenkin palauttaa aiemminkin, jolloin se vapautuu toisten innokkaiden lukijoiden käyttöön.

Lue suositut kirjasarjat e-kirjoina

Ellibsissä (verkkolinkki) on suomen- ja ruotsinkielistä kirjallisuutta. Voit rajata hakua yläosan palkista: esimerkiksi voit valita kohdeyleisöksi lapset ja saatavuudeksi heti saatavilla olevat. 

Ellibsin valikoimista löydät monet tutut tarinat: mm. Timo Parvelan Ella- ja Pate-sarjat, Tove Janssonin Muumi-kirjoja ja Paula Norosen Supermarsut. Mukana on myös Erin Hunterin Soturikissat, Jukka-Pekka Palviaisen Allu-sarja sekä helppolukuisten uusi suosikkisarja Lukupalat.

Harjoita kielipäätä kirjojen parissa

OverDrive-palvelussa on suurimmaksi osaksi englanninkielisiä kirjoja. Etusivulla on erilaisia listoja (verkkolinkki), ja niiden joukosta löytyy kirjoja nuorille lukijoille.

OverDriven valikoimista löydät mm. Erin Hunterin Warriorsit ja Rick Riordanin Percy Jacksonit, mutta myös L. M. Montgomeryn Anne-sarjaa, Jeff Kinneyn Diary of a wimpy kid -sarjaa, Paulette Bourgeoisin Franklineitä ym. kiinnostavia kirjoja sekä isommille että pienemmille lukijoille.

Naxos Spoken Wordin (verkkolinkki) kautta voit kuunnella lasten äänikirjoja englanniksi, saksaksi, ranskaksi ja espanjaksi. Sivun vasemmasta laidasta löydät kategoriat, joilla voit rajata hakutuloksia: klikkaa esimerkiksi Children's classics tai Junior history haluamasi kielen kohdalta, ja saat listan kategoriaan kuuluvista ää-nikirjoista. Kuuntelu tapahtuu selaimessa.

Lehtiä lapsille verkossa

Kirjaston lehtiä voit lukea kotilaitteilla PressReader-palvelusta. Lehtiä on yli 60 eri kielellä, joten tarvit-taessa voit aloittaa hakutulosten rajaamisen valitsemalla kielen vasemmalla olevasta palkista. Lapsille-kin sopivia lehtiä löytyy esimerkiksi kategorioista Animals & pets, Crafts & hobbies ja For kids & tweens.

Asiasanat: