Turun kaupungin kesätyöntekijöiksi hakeneita nuoria halutaan ohjata aloille, joissa kesäavulle on nykyisessä poikkeustilanteessa suurempi tarve kuin kaupungilla. Kesätyösetelin avulla voi työllistyä esimerkiksi kauppojen jakelutehtäviin tai maatalouden alkutuotantoon – minne vaan missä lisäavulle on kesällä käyttöä.

Töitä tarjolla?

Yritykset ja yhteisöt voivat ilmoittaa tarjolla olevista kesätyöpaikoista Työpisteelle numeroon 040 631 4538 tai heidi.heiskala@turku.fi.

Lisätietoa kesätyöseteleistä työnantajille ja työnhakijoille

Tänä vuonna Turku ei ota kesätyöntekijöitä, vaan kaikki kaupungin kesätöitä hakeneet 15–18-vuotiaat turkulaisnuoret saavat halutessaan kesätyösetelin. Muutos ei koske opiskelijoiden kesäajan työharjoittelupaikkoja.

- Toivottavasti mahdollisimman moni nuori tähän mahdollisuuteen tarttuu. Työkokemus on arvokasta tulevaisuuden kannalta, sanoo kaupunginjohtaja Minna Arve.

Kesätyösetelin ideana on, että työnantaja uskaltaa helpommin palkata nuoren, kun omavastuuosuus palkasta jää pieneksi.

Kesätyöseteli on 310 euron arvoinen tuki työnantajalle, joka palkkaa nuoren kesätöihin. Nuoren tulee olla turkulainen ja syntynyt 2002–2005. Pelkkä kesätyösetelin saaminen ei ole kuitenkaan tae kesätyöpaikalle, vaan sellainen pitää ensin hankkia.

- Kesätyösetelin ideana on, että työnantaja uskaltaa helpommin palkata nuoren, kun omavastuuosuus palkasta jää pieneksi. Tämä on työnantajalle muutenkin hieno juttu, kun voi auttaa nuorta tämän työuran ensiaskelilla, Työpisteen vastaava urasuunnittelija Sanna Järvi kertoo.

Samalle työnantajalle vaikka useampi kesätyöntekijä

Setelin avulla töihin voi hakea muihin kuin kaupungin tai valtion tehtäviin. Työnantajalla on kuitenkin oltava y-tunnus, joten yksityishenkilö ei voi toimia työnantajana. Työpaikan ei tarvitse sijaita Turussa, vaan se voi olla myös lähikunnissa.

- Tänä vuonna tilanne on niin poikkeuksellinen, että tulemme myöntämään yrityksille useampia kesätyöseteleitä. Aiemmin työnantajakohtainen määrä on ollut rajoitettu viiteen, toteaa Järvi.  

Työnantaja palkkaa kesätyösetelin saaneen nuoren työsuhteeseen, jonka kesto on vähintään 10 työpäivää. Työaika on 30 tuntia viikossa tai vähintään 60 tuntia kesäkauden aikana 1.5.–31.8.2020.

Nuori voi etsiä työpaikan itse, mutta työpaikan löytymiseen on tarjolla myös apua. Turun kaupungin työllisyyspalvelukeskuksen, Työpisteen, yrityspalvelut kontaktoi parhaillaan yrityksiä ja kerää rekisteriä kesätyöpaikoista. Nuoret voivat jättää Työpisteelle tietonsa, jolloin heille tarjotaan sopivaa paikkaa sellaisen löytyessä.