Turku Rock Academyn uusi tapahtumasarja Stream on tuo livekeikat suoraan kansalaisten olohuoneisiin. Nuorten yhtyeiden keikkoja nuorten taide- ja toimintatalo Vimman lavalta voi seurata kahdesti viikossa Turku Rock Academyn YouTube-kanavalla.

Stream on

Korona-epidemia on iskenyt erityisesti kulttuuritapahtumien ja -palveluiden tarjontaan. Turku Rock Academy siirsi erikoistilanteessa toimintansa nopealla aikataululla verkkoon. Toiminnassa mukana olevia bändejä ohjataan laajasti ja aktiivisesti etänä ja osana toimintaa alettiin valmistella Vimman lavalta livestriimejä, jotta bändien tarvetta keikkailla saatiin pidettyä yllä. Samalla tarjotaan ihmisille kotisohvalle elävää musiikkia.

Turku Rock Academyn ja nuorten taide- ja toimintatalo Vimman yhteistyössä tuotetut Stream on -tapahtumasarjan keikat ovat katsottavissa Turku Rock Academyn YouTube-kanavalla sekä livenä että jälkikäteen tallenteena. Lisäksi livekeikkoja voi myös kuunnella suorana Radio Vimmasta tai jälkitallenteena yhtyeen haastattelun kera.

Keikkoja pyritään järjestämään kahdesti viikossa, tiistaisin ja torstaisin. Stream on -tapahtumasarjaa on tarkoitus jatkaa ainakin toukokuun loppuun asti ja mahdollisesti myös kesällä. Esiintymään ovat tervetulleita myös muut kuin Turku Rock Academyn yhtyeet.

Nuoret lähtivät innolla mukaan etäkeikkakokeiluun

Livestream-keikat käynnistyivät 2.4. turkulaisen Awake Again -yhtyeen johdolla. Yhtye voitti kansainvälisen Wacken Metal Battle -bändikilpailun Suomen osion Nummirockissa juhannuksena 2018, jonka myötä yhtye pääsi esiintymään Saksaan legendariselle Wacken Open Air -festivaalille. Tähän päivään mennessä yhtye on soittanut yli 100 keikkaa ja kerännyt yli miljoona streamia.

Vimman lavalla ovat jo keikkailleet myös Bad Signal ja Sister Caprirorn, pääsiäisen jälkeisellä viikolla esiintymisvuorossa ovat Turku Rock Academy -alumnit Atomic Annie ja AvAciA.

– Kaupunkimme nuoret muusikot ja bändit ovat olleet hyvällä fiiliksellä mukana uudenlaisen tapahtumaformaatin kehittämisessä, toteaa Turku Rock Academyn toiminnanjohtaja Tomi Arvas.

– Into on ollut käsinkosketeltavaa ja bändien heittäytyminen uuteen tilanteeseen ja tapaan on ollut uskomattoman rohkaisevaa ja kannustavaa meille järjestäjillekin.

– Ajatus livestriimaukseen lähti tarpeesta. Koko musiikkimaailma tarvitsi uuden "alustan", jotta omaa musiikkia saisi esille, vaikka konsertit ja kokoontumiset kiellettiin. Koko ala on uskomattoman tilanteen edessä ja luovat ihmiset luovat uusia ratkaisuja. Striimaus on yksi näistä. Digitaalinen etäkeikkailu on nopealla syklillä otettu käyttöön ympäri maailmaa ja Rock Academy on ensimmäisten joukossa mukana menossa. Tämä on nuorille myös melko erikoinen oppimisen paikka, kun salissa ei ole ketään, mutta silti pitää vetää oikea keikka verkossa seuraavalle yleisölle, kertoo Turku Rock Academyn vastaava tuottaja Mark Bertenyi.