Ylikysynnän vuoksi hyllyssä olevaa aineistoa kannattaa varata harkiten, sillä saat teoksen nopeammin noutamalla sen itse hyllystä kun kirjastot avautuvat. Olemme myös joutuneet estämään varausten tekemisen kokonaan osaan aineistoa. Varauksia voi edelleen tehdä hankinnassa oleviin uutuuksiin sekä lainassa oleviin teoksiin.

Kirjastoihin on tullut useita tuhansia hyllyssä olevaan aineistoon kohdistuvia varauksia kiinniolon aikana. Tähän mennessä tulleita varauksia on kerätty kirjastoissa, mutta kiinniolon pitkittyessä emme enää pysty hallitsemaan varausten tulvaa. Kaikissa kirjastoissa ei myöskään ole enää henkilökuntaa paikalla eikä tilaa varausten säilytykseen.

Varauksia voi tehdä hankinnassa oleviin aineistoihin ja lainassa oleviin aineistoihin. Näet varausta tehdessäsi Vaski-verkkokirjastossa onko aineisto hankinnassa oleva tai lainassa oleva.

Kun kirjastot jälleen aukeavat, tuhansien varausten käsittelyyn ja kuljetukseen menee useampi viikko, eivätkä varaukset ole heti noudettavissa. Hyllyssä oleva aineisto kannattaa varaamisen sijaan noutaa kirjastosta itse. Muistathan perua varaukset, joita et enää tarvitse. Toivomme asiakkailta kärsivällisyyttä asian suhteen.

Hyödynnä omia suosikkilistoja 

Tiesitkö, että voit tallentaa teoksia verkkokirjastossa omille suosikkilistoille ja palata niihin myöhemmin? Suosikkilistojen avulla voit helposti pistää talteen myös sellaisen aineiston, jonka varaaminen ei tällä hetkellä onnistu. Lisätietoa suosikkilistojen käytöstä löydät täältä.