Koronaviruspandemia on tyhjentänyt kalenterit ja peruuttanut yleisötapahtumat. Ihmiset ovat vetäytyneet omiin oloihinsa etätöihin eikä kotoa nyt voi vapaa-aikanakaan lähteä harrastamaan, konsertteihin, teattereihin tai muihin tapahtumiin. Tylsyyttä torjumaan tulevat virtuaalitapahtumat, joita löytyy Turkukalenterista.

Turun kaupungin ylläpitämään tapahtumakalenteriin on luotu virtuaalitapahtumille oma kategoria, jonne kaupunki on koonnut omasta tarjonnastaan tekemistä kotipäiviin. Mukana on myös jo joitakin yksityisten järjestämiä tapahtumia. Kalenterin sisältö vaihtelee päivän mukaan, mutta tarjontaa on liikunnasta musiikkiin, kädentaitoihin ja webinaareihin.

Poikkeustilanteessa ei tehdä rajaa harrasteiden ja muiden tapahtumien välillä, vaan mukaan otetaan kaikki sellainen sisältö, joka antaa ihmisille tekemistä ja lisää viihtymistä kotioloissa.

Monet tapahtumakalenterin virtuaalitapahtumista ovat maksuttomia, mutta mukana on myös pääsymaksullisia esityksiä ja kursseja. Yrittäjiä kehotetaan lisäämään omaa tarjontaansa mukaan mahdollisimman paljon. Kalenterin sisältöä jaetaan Turun kaupungin kanavissa. Tämän toivotaan tuovan yrittäjille lisää asiakkaita ja auttavan heitä osaltaan poikkeusolojen yli.

Kalenteriin voi lisätä tapahtumia maksutta ja ilman rekisteröitymistä. Kalenteri löytyy osoitteesta: kalenteri.turku.fi.

Liikuntaa, musiikkia ja teatteria

Kulttuurinnälkäiset löytävät kalenterista paljon tekemistä. Netin kautta pääsee nauttimaan muun muassa Turun filharmonisen orkesterin livelähetyksistä ja myös vanhojen verkkokonserttien tallenteista. Pianisti Olli Mustosen resitaali lähetetään TFO Livessä 16.4.

Turun linnaan, Luostarinmäen käsityöläismuseoon sekä Apteekkimuseoon ja Qwenselin taloon voi tutustua ääniopastusten kautta. Ääniopastuksia löytyy myös ruotsiksi ja englanniksi. Turku Rock Academyn Stream on -sarjassa esiintyy seuraavaksi singer-songwriter Sister Capricorn 9.4. ja lisää konsertteja on luvassa jo ensi viikolla.

Kotona voi katsoa myös teatteria. Turun kaupunginteatterin somenäyttämö lähettää uuden livelähetyksen Facebookin kautta aina perjantaisin (poikkeuksena pitkäperjantai 10.4.) ja vanhat lähetykset ovat katsottavissa teatterin FB-sivuilla. Livestream Toinen tuntematon -esityksestä on luvassa 23.4. Linnateatteri striimaa Tatu ja Patu, syömään! -esityksen 9.4. ja teatteriesitysten tallenteita on katsottavissa ohjaaja Mikko Rantasen Teatteria kotisohvalla -sivustolla.

Liikunnan puolelta kalenterissa on tällä hetkellä ainakin Impivaaran uimahallin arkisin järjestämiä jumppatunteja sekä turkulaisen Tanssistudio Flaman monipuolisia tanssitunteja. Kalenteriin on koottu myös yleinen listaus netissä tarjolla olevista jumpista ja muista liikuntavinkeistä. Vinkkejä löytyy kaikenikäisille lapsiperheistä senioreihin.

Lisäksi kalenterista löytyy muun muassa Turun kaupunginkirjaston aamukahvit Insta-livessä sekä tiistaisin lähetettävä Kirjallisuutta koronan aikaan -tapahtumasarja, jossa kirjaston henkilökunta haastattelee jokaviikkoista kirjailijavierasta.

Pääsiäisen poiminnat

TFO lähettää kamariorkesterikokoonpanolla pääsiäiskonserttina 10.4. klo 18 Joseph Haydnin Jeesuksen seitsemän sanaa ristillä. Lähetys osoitteessa: tfo.fi/live

Pääsiäistekemistä lapsille ja askarteluintoisille löytyy Seikkailupuiston etätaidepajojen videoiden ohjeiden avulla. Seikkiksen Instagramissa voi seurata Noita Seitikin etäpääsiäisjuhlintaa.

Seikkailupuiston etätaidepajat YouTubessa
Seikkailupuiston Instagram

Suora linkki virtuaalitapahtumien koosteeseen: https://bit.ly/turkuvirtuaalitapahtumat