Koronavirustilanteen vuoksi keskeytyneitä Turun kaupungin liikuntapalveluiden järjestämiä kursseja ja ohjattuja liikuntapalveluita ei hyvitetä asiakkaille. Liikuntarannekkeiden voimassaoloaikaa jatketaan. Uutista päivitetään tilanteen tarkentuessa.

Rannekelatauksissa ensisijainen hyvitystapa on voimassaoloajan jatkaminen sulun keston verran. Kurssi- ja kausimaksuja ei pääasiassa hyvitetä, sillä käyttämättömiä kertoja on vain muutamia. Kurssi- ja kausimaksun maksaneisiin asiakkaisiin ollaan yhteydessä sähköpostitse. Lisätietoja liikuntapalveluiden asiakaspalvelupisteestä:

Sarja- ja kausirannekkeet

Liikunta-, Seniori- ja Kimmoke-rannekkeiden voimassaoloaikaa jatketaan. Rannekkeelle hyvitetään se aika, joka on asiakkaalta jäänyt käyttämättä sulun takia.

Voimassaoloajan jatkamiseksi ei tarvitse asioida asiakaspalvelupisteellä. Käyttöajan lisääminen rannekkeille tapahtuu automaattisesti käyttämällä ranneketta liikuntapaikan lukijassa sisäänkulun yhteydessä. Huomioithan, että hyvitettävät päivät lähtevään kulumaan heti liikuntapaikkojen avauduttua, eikä vasta siinä vaiheessa, kun ensimmäisen kerran käy uimalaitoksessa tai kuntosalilla.

Voimassaoloajan jatkaminen koskee sekä voimassa olevia liikuntarannekkeita että niitä liikuntarannekkeita, joiden voimassaoloaika on umpeutunut liikuntapaikkojen ollessa kiinni. Liikuntarannekkeilla tarkoitetaan kaikkia sarjarannekkeita, aikuisten maksullisia seurarannekkeita ja vesijumppalatauksia. Käyttämättä jäänyttä aikaa ei hyvitetä rahoja palauttamalla.

Muihin riskiryhmiin kuuluvia pyydetään ottamaan yhteyttä liikuntapalvelukeskuksen asiakaspalveluun ja toimittamaan lääkärintodistus: liikunta.varaukset@turku.fi . Hyvityspyynnöt käsitellään tapauskohtaisesti. 

Kurssi- ja kausimaksut

Ihanaiset naiset, Leidit liikkeellä, Kunnon äijät, Kuntokonkarit ja Raskas sarja -kausimaksujen, uimakoulujen sekä kuntosalin ABC-kurssien ja muiden kurssien keskeytymistä ei hyvitetä asiakkaille, koska peruuntuneita tunteja on vain muutamia. Kurssien vastuuhenkilöt ovat yhteydessä asiakkaisiin.

Petreliuksen uimahallissa kesken jääneen vesijumppakauden hyvityskäytännöistä ollaan yhteydessä asiakkaisiin uimahallin avauduttua. Impivaaran uimahallin keskeytyneiden kurssien (aikuisten uimakoulu ja vauvauinti) asiakkaisiin ollaan yhteydessä sähköpostitse viikon 50 aikana.

1. ja 2. luokkalaisten sekä esikoululaisten uimakortit

Liikuntapalveluiden 1. ja 2. luokkalaisille jakamat uintikortit ovat alun perin voimassa kevään sulun hyvityksen jälkeen 21.3. asti ja niiden voimassaoloaikaa jatketaan 30 päivää eli niitä voi käyttää 21.4.2021 asti. Sivistystoimialan jakamat esikoululaisten uimakortit ovat vanhentuneet 19.10.2020.

Ostetut lunastamattomat lahjakortit

Liikuntapalveluista ostettu lahjakortti on lunastettava 6 kuukauden aikana ostopäivästä. Lunastamattomiin lahjakortteihin myönnetään voimassaoloajan pidennystä sen ajan, jonka uimahallit ja kuntosalit ovat kiinni.

Nettilataukset

Netissä ostetut sarjalataukset tulee normaalioloissa aktivoida 14 vuorokauden kuluessa ostosta. Tässä poikkeustilanteessa nettilataukset pysyvät pilvipalvelussa vuoden ajan ostopäivästä, jolloin niiden aktivoimiseen rannekkeelle on hyvin aikaa.

Turun kaupungin tyky-rannekkeet

Tyky-rannekkeella lunastettujen kurssi- ja kausimaksujen hyvityskäytännöistä tullaan tiedottamaan Turun kaupungin intranetissä Metkussa.