Asiakkaat saavat hyvityksen koronavirustilanteen vuoksi keskeytetyistä Turun kaupungin liikuntapalveluiden järjestämistä kursseista ja ohjatuista liikuntapalveluista. Liikuntarannekkeiden voimassaoloaikaa jatketaan. Uutista päivitetään tilanteen tarkentuessa.

Erilaisia hyvitystapoja

Rannekelatauksissa ensisijainen hyvitystapa on voimassaoloajan jatkaminen sulun keston verran. Kurssi- ja kausimaksuissa hyvitetään käyttämättä jäänyt osuus joko palautuksena tilille tai liikuntalippuina.

Lisätietoja Liikuntapalveluiden asiakaspalvelupisteestä: liikunta.varaukset@turku.fi.

Sarja- ja kausirannekkeet

Liikunta-, Seniori- ja Kimmoke-rannekkeiden voimassaoloaikaa jatketaan 1.6. alkaen enintään sen ajan, jonka uimahallit, kuntosalit, Kupittaan urheiluhalli sekä kaupungin kulttuurilaitokset ovat olleet koronavirustilanteen takia suljettuina.

Rannekkeelle ei hyvitetä koko sulkuaikaa vaan ainoastaan se aika, joka on asiakkaalta jäänyt käyttämättä. Mikäli asiakkaan ranneke on umpeutunut 25.3., jatketaan voimassaoloaikaa 1.6. alkaen 13 päivää, jolloin uusi voimassaoloaika on 14.6. asti. Mikäli asiakkaan rannekkeella olevien tuotteiden käyttöaika umpeutuu liikuntapaikkojen avaamisen jälkeen, käyttämättä jäänyt aika latautuu kokonaisuudessaan rannekkeelle viimeisestä käyttöpäivästä lähtien.

Voimassaoloajan jatkamiseksi ei tarvitse asioida asiakaspalvelupisteellä. Käyttöajan lisääminen rannekkeille tapahtuu automaattisesti käyttämällä ranneketta liikuntapaikan lukijassa sisään kulun yhteydessä. Huomioithan, että hyvitettävät päivät lähtevään kulumaan heti 1.6. alkaen, ei vasta siinä vaiheessa, kun ensimmäisen kerran käy uimalaitoksessa tai kuntosalilla.

Voimassaoloajan jatkaminen koskee sekä voimassa olevia liikuntarannekkeita että niitä liikuntarannekkeita, joiden voimassaoloaika on umpeutunut liikuntapaikkojen ollessa kiinni. Liikuntarannekkeilla tarkoitetaan kaikki sarjarannekkeita, aikuisten maksullisia seurarannekkeita ja vesijumppalatauksia. Käyttämättä jäänyttä aikaa ei hyvitetä rahoja palauttamalla.

Liikuntapaikkojen sulun vuoksi käyttämättä jäänyt aika tullaan hyvittämään riskiryhmään kuuluville ja yli 70-vuotiaille käyttäjille (henkilöllisyystodistuksella), jotka eivät ole käyttäneet liikuntapalveluita liikuntapaikkojen avaamisen jälkeen 1.6.2020 alkaen.

Lue lisää yli 70-vuotiaiden hyvityksistä uutisesta:

Muihin riskiryhmiin kuuluvia pyydetään ottamaan yhteyttä liikuntapalvelukeskuksen asiakaspalveluun liikunta.varaukset@turku.fi. Hyvityspyynnöt käsitellään tapauskohtaisesti. 

Kurssi- ja kausimaksut

Ihanaiset naiset, Leidit liikkeellä, Kunnon äijät, Kuntokonkarit ja Raskas sarja -kausimaksujen, uimakoulujen sekä kuntosalin ABC-kurssien ja muiden kurssien osalta hyvitetään asiakkaalle käyttämättä jäänyttä aikaa tai kertoja vastaava osuus kurssimaksusta. Mikäli kurssi ei ole ehtinyt alkaa mutta asiakas on maksanut kurssimaksun, hyvitetään asiakkaalle koko kurssimaksu. Mikäli kurssi on alkanut, hyvitetään asiakkaalle toteutumatta jääneiden kertojen/viikkojen osuus kurssimaksusta. Petreliuksen uimahallissa kesken jääneen vesijumppakauden hyvityskäytännöistä ollaan asiakkaisiin yhteydessä uimahallin avauduttua.

Liikuntarahalla maksettuja kurssi- tai kausimaksuja ei hyvitetä rahaa palauttamalla, vaan hyvitys tapahtuu muulla tavoin, esimerkiksi liikuntalipuilla. Kurssi- tai kausimaksun maksaneille tullaan lähettämään sähköpostiviesti tai ollaan yhteydessä puhelimitse viikolla 17, jotta saadaan tiedot maksun palautusta varten. Mikäli asiakas ei ole saanut viestiä tai soittoa viikkoon 18 mennessä, hänen kannattaa itse ottaa yhteys asiakaspalveluun sähköpostitse liikunta.varaukset@turku.fi.

1. ja 2. luokkalaisten sekä esikoululaisten uimakortit

Liikuntapalveluiden 1. ja 2. luokkalaisille jakamat uintikortit ovat alun perin voimassa 31.12. asti ja sivistystoimialan jakamat esikoululaisten uimakortit 31.7. asti. Näiden uintikorttien voimassaoloaikaa jatketaan sulun keston verran eli ne ovat voimassa 19.10. (esikoululaiset) ja 21.3. (1. ja 2. luokkalaiset) asti.

Ostetut lunastamattomat lahjakortit

Liikuntapalveluista ostettu lahjakortti on lunastettava 6kk:n aikana ostopäivästä. Lunastamattomiin lahjakortteihin myönnetään voimassaoloajan pidennystä sen ajan, jonka uimahallit ja kuntosalit ovat kiinni.

Nettilataukset

Netissä ostetut sarjalataukset tulee normaalioloissa aktivoida 14vrk kuluessa ostosta. Tässä poikkeustilanteessa nettilataukset pysyvät pilvipalvelussa vuoden ajan ostopäivästä, jolloin niiden aktivoimiseen rannekkeelle on hyvin aikaa.

Turun kaupungin tyky-rannekkeet

Tyky-rannekkeella lunastettujen kurssi- ja kausimaksujen hyvityskäytännöistä tullaan tiedottamaan Turun kaupungin intranetissä Metkussa.