Informaatioteknologian yrityksissä on jatkuva pula koodareista. Toisaalta Turussa on myös suuri reservi ihmisiä, jotka ovat perillä tietokoneista oman harrastuksen tai työn vuoksi. Turun työllisyyspalvelujen CodePoint-koulutus on tarkoitettu yhdistämään nämä kaksi leiriä.

CodePoint

Tule CodePoint ryhmään, jos olet turkulainen työtön työnhakija, jonka työttömyys on kestänyt yli 12 kk.

Hakuaika on 12.6.–27.8.2023

Lähetä motivaatiokirje (ja halutessa CV) osoitteeseen sari.ahosmaki@turku.fi (maksimipituus 1 A4), jossa kerrot itsestäsi ja osaamisestasi. Voit lähettää motivaatiokirjeen lisäksi myös ansioluettelosi.

Haastattelut tehdään viikoilla 32–33 ja 35–36.

Lisätiedot:
Työnjohtaja Eerikki Kurki
ti 15.8. klo 10–13 ja to 24.8. klo 10–13
p. 044 907 4837 

CodePointiin voi hakea turkulainen työtön työnhakija, jonka työttömyys on kestänyt yli 12 kuukautta. Ohjelmaan haetaan ihmisiä, joilla on aikaisempaa tuntumaa ohjelmointiin harrastuksen, aikaisemman työn tai opiskelun kautta - ­ja vahva tahto nostaa osaamisensa uudelle tasolle.

CodePointin haku on käynnissä 12.6.–27.8. 2023.

Kahdeksan kuukautta kestävällä CodePoint-koulutuksella pyritään nostamaan ohjelmaan hyväksyttyjen taidot yritysten vaatimuksia vastaaviksi ja nykyiseen teknologiatyöhön sopiviksi. Sen lisäksi CodePoint tuottaa työkokemusta ja työelämätaitoja.

−Tämä työkokemus on tosi arvokasta. Firmoissa ei niinkään haeta junioreja, ja kahdeksan kuukauden työkokemus varmasti helpottaa työnhaussa, sanoo 26-vuotias codepointilainen Joonas.

Joonas oli alun alkaen hankkinut itsekseen tietoa koodaamisesta. Hän kuuli CodePointista etsiessään tietoa työ- tai opiskelumahdollisuuksista työllisyyspalvelujen Ohjaamosta. Sami Santamaa, 35, puolestaan löysi koulutuksen lehti-ilmoituksesta. Hänellä oli tietotekniikan koulutus taustalla, mutta työkokemus alalta puuttui, mikä haittasi työnhaussa.

−Tämä on enemmän kuin opiskelua. Tämä on työtä, jossa samalla opit, Sami tiivistää.

Opetuksen tuottaa Turun ammatti-instituutti, Pansiossa oppimista ja tekemistä vetävät työnjohtaja Eerikki Kurki ja työvalmentaja Petteri Anttila. Opetus ja työstettävät projektit suunnitellaan alkuhaastattelujen perusteella opiskelijoiden kykyjen ja tarpeiden mukaisesti.

CodePoint -ohjelmaan hyväksytyt hakijat ovat työ- ja oppisopimussuhteessa Turun kaupunkiin. Tärkeä osa oppimista on käytännön koodaamisprojektin työstäminen. Tällä hetkellä codepointilaiset uudistavat esimerkiksi Turun kaupungin Tavarat kiertoon -järjestelmää ja Scale Up -projektin polkupyörien varausjärjestelmää.

−Meillä yritetään aina haalia projekti tehtäväksi, se on äärimmäisen tärkeää. Tekeminen on ihan toista, kun tietää, että tämä tulee oikeaan käyttöön, sanoo työjohtaja Eerikki Kurki.