Vaikka tänä vuonna vappu muuttaakin muotoaan, ei se tarkoita, että kotona tarvitsisi istua ilman tekemistä. Esimerkiksi opiskelijajärjestöt ovat tehneet paljon töitä, jotta vappua voitaisiin viettää tänä vuonna turvallisesti, mutta mielekkäästi.

Lisätietoa Facebook-tapahtumista 

TYYlikäs vappu 2020 (TYY) 

Viikon EpäWabu (Opiskelijakunta TUO)  

Vappen 2020 (Åbo Akademi Studentkår)

Muista seurata myös yhdistysten sosiaalisia medioita - muutamilla on vappukuvakisoja, joihin kuka tahansa voi osallistua!

Vaikka vappu muuttaa muotoaan, säilyvät turkulaisen vapun kulmakivet myös virtuaalisesti. Turun yliopiston ylioppilaskunnan perinteinen TYYlikäs vappu varmistaa, että myös tänä vappuna Liljan patsaan pesu ja lakitus puheineen tulevat tapahtumaan, vaikkakin videotervehdyksinä. Perinteinen vappukulkue nähdään videon muodossa TYY:n somekanavilla klo 17. Lakitukseen valmistaudutaan kello 17.30 Sohon Torwien ja Turun yliopiston kuoron musiikin säestyksellä. TYY:n hallituksen puheenjohtajan vappupuhe ja ylioppilaiden lakitus tapahtuvat kello 17.50 alkavassa Yle Turun lähetyksessä Yle Areenassa. Puhe kuullaan suorana myös Turun Wappuradion kautta.

Turun ammattikorkeakoulun opiskelijakunta TUOn hallituksen puheenjohtajan vappupuhe kuullaan Wappuradiossa vappuaattona kello 17.15 ja Åbo Akademi Studentkårin puheenjohtajan puhe ÅAS sosiaalisessa mediassa kello 18.20.

Vappuun kuuluvat perinteisesti myös opiskelijahaalarit ja TYY kannustaa kaikkien nykyisten ja entisten opiskelijoiden ripustavan haalarinsa näkyviin parvekkeille tai ikkunoihin. Kuvia haalareista voi jakaa aihetunnisteella #haalarihaaste2020.

Kokosimme kattavan listauksen siitä, mitä voit tehdä ennen vappua sekä sen aikana. Lista päivittyy sitä mukaan, kun vapputapahtumia varmistuu, joten pysy kuulolla! Osa tiedetyistä tapahtumista puuttuu listauksesta, jos niiden ilmoittautumisaika on mennyt, osallistujamäärä täyttynyt tai ne ollaan suunnattu selkeästi tietyn yhdistyksen jäsenille. Ota seurantaan myös Instagramissa @studyinturku sekä klikkaa itsesi Turun seudun tapahtumakalenteriin.

Voit myös vinkata omasta tapahtumastasi meille Instagramin kautta!

30.4. asti 24/7 Turun Wappuradio

Poikkiteteellistä puuhaa wappumielisille! Kuuntele lähetystä turunwappuradio.com tai FM-taajudella 93,8 MHz. Tarkemmat ohjelmatiedot löydät myös osoitteesta turunwappuradio.comurku-salissa 

30.4. klo 16-19

Turun AMK:n medianomiopiskelijoiden Radio Tutkan parissa voi viettää rentoa opiskelijavappua Instagramissa @radio_tutka -tilillä vappuaattona klo 16–19. Mukana on vieraita ja osallistavaa toimintaa. 

Maanantaina 27.4.

27.4. klo 15 Simahetki

TYY:n Yhdenvertaisuussiipi järjestää vappuviikon alkuun kaikille avoimen simahetken Zoomissa. Simahetki on kaikille avoin kohtauskanava ja pysähdyshetki vapun parhaan juoman - eli siman - äärelle. Katso lisätiedot Facebook-tapahtumasta ja liity mukaan! 

27.4. klo 18 Haalarimerkkien ompeluiltama

Turun ammattikorkeakoulun monimediajournalismien yhdistys MoMe järjestää kaikille avoimen haalarimerkkien ompeluiltamaan Zoomin välityksellä. Tarkemmat tiedot ja osallistumislinkki Facebook-tapahtumasta.

27.4. klo 18 Vivan etäleffailta

Viva eli Turun yliopiston vihreä vasemmisto järjestää etäleffaillan! Iltaa vietetään ja elokuvaa katsotaan punavihreässä seurassa ZOOM-sovelluksessa. Elokuva ilmoitetaan lähempänä tapahtumaa, joten kannattaa seurata myös TYYlikäs vappu 2020 -tapahtumaa Facebookissa.

Tiistaina 28.4.

28.4. klo 17 May Day Home Pub Quiz -event

Anglica järjestää visailua tiistaina 28.4. Seuraa lisätietoa varten TYYlikäs vappu 2020 tapahtumaa Facebookissa.

28.4. klo 19 Etämusavisa

Opiskelijayhdistys Trade ry järjestää perinteisen musavisansa ensimmäistä kertaa etänä. Osallistuminen on maksutonta, ja osallistumaan ovat tervetulleita kaikki halukkaat. Musavisa tapahtuu Opiskelijayhdistys Traden ja Opiskelijakunta TUO:n yhteisessä Instagram Livessä. Katso lisätiedot Facebook-tapahtumasta

Keskiviikkona 29.4.

29.4. klo 16 Huhtikuun peli-iltama

TYY:n Yhdenvertaisuussiipi järjestää kaikille avoimen lautapeli-illan keskiviikkona 29.4. play.unofreak.com-sivulla klo 16.00-17.00. Klassinen UNO on kaikille ilmainen eikä vaadi rekisteröitymistä.

Katso lisätiedot ja liittymisohjeet Facebook-tapahtumasta.

29.4. klo 18 Etäsitsit 2 - Kadonneen wabun metsästys

Turun sosiaali- ja terveysalan opiskelijat, eli TSTS ry, järjestää ilmaiset etäsitsit ZOOM:in kautta, jotta kadonneen wabun juhlistaminen olisi mahdollista. Huomaathan, että paikkoja on rajoitetusti, ja sitsit vaativat ennakkoilmoittautumisen 23.4.-28.4. välisenä aikana Kide.Appin kautta. 

29.4. klo 18 PoriSpeksin simanmaistelut

PoriSpeksin SimaLIVE!:ssä tehdään pe 24.4. jo simaa, mutta varsinaiset maistelut järjestetään keskiviikkona 29.4. Zoom-sovelluksessa. Katso lisää Facebook-tapahtumasta.

29.4. klo 18 ISHA Turku's Pub Quiz

Pub Quiz in English for anyone who wants to join in ZOOM by International Students of History Association. Check more info closer to the event from TYYlikäs vappu 2020 Fcabook event

Vappuaattona

Klo 11-12 TYYn vappubooli-live

Tapahtumassa opetellaan yhdessä valmistamaan vappubooli ennalta ilmoitetuista raaka-aineista. Katso lisätiedot TYYlikäs vappu 2020 Facebook-tapahtumasta

Klo 12-13 Parvekeboolit

Skål! Ota mukillinen vastavalmistettua boolia mukaasi ja suuntaa ikkunan ääreen tai parvekkeelle skoolaamaan yhdessä muiden juhlijoiden kanssa. Yhteinen malja nostetaan 10 minuutin välein. Katso lisätiedot TYYlikäs vappu 2020 Facebook-tapahtumasta

Klo 13 EGEA Turku ry:n Wappuinen mantsavisa

ZOOM:issa mantsavisaillaan EGEA:n johdolla vappuaattona. Katso lisätiedot TYYlikäs Vappu 2020 Facebook-tapahtumasta.

Klo 16 Radio Tutkan vappushow

Turun AMK:n medianomiopiskelijoiden Radio Tutkan parissa voi viettää rentoa opiskelijavappua Instagramissa @radio_tutka -tilillä vappuaattona klo 16–19. Mukana on vieraita ja osallistavaa toimintaa. 

Klo 17 Vapun lippukulkue

Perinteinen vapun lippukulkue nähdään tällä kertaa videon muodossa TYYn somekanavilla.

Klo 17.15 TUOn vappupuhe

TUOn eli Turun ammattikorkeakoulun opiskelijakunnan vappupuhe Turun Wappuradiossa osoitteessa turunwappuradio.com

Klo 17.30-17.50 Musiikkia Sohon Torwilta ja Turun yliopiston kuorolta

Videomuotoiset esitykset virittävät tunnelmaan ennen lakitusta.

Klo 17.50-18.00 TYYn hallituksen puheenjohtajan puhe ja lakitus

Ylioppilaat, lakit päähän! TYYn hallituksen puheenjohtaja Sofia Engblomin puhe kuullaan perinteisesti juuri ennen klo 18.00 tapahtuvaa lakitusta. Perinteinen vappupuhe on nähtävissä YLE Turun kautta YLE Areenassa ja lisäksi se lähetetään suorana Turun Wappuradion välityksellä.

Klo 18 Party Game Night by TUO

Miltä kuulostaa tietovisa murhatwistillä, monstereiden deittisimulaattori tai muiden opiskelijoiden roastaaminen vitsipeleissä? Pelaaminen on kaikille ilmaista ja pelejä voi tulla myös vain seuraamaan! Pelaaminen tapahtuu Discordin kautta omalla tietokoneella tai puhelimella. Mikä Discord? Katso lisää uuteen ikkunaan aukeavasta ohjeesta. Lue lisää Facebook-tapahtumasta.

Klo 18.20 ÅAS vappupuhe

Åbo Akademin ylioppilaskunnan puheenjohtaja pitää puheen, ja sitä voi seurata Facebookin ja Instagramin kautta (@aastudentkar).

Klo 18.30–19.00 Liljan patsaan pesu ja edustajiston puheenjohtajien puheet

Hammaslääketieteen opiskelijat symbolisesti pesevät Liljan patsaan videotervehdyksen muodossa. Tämän jälkeen kuullaan tervehdykset TYYn ja ÅAS:n edustajiston puheenjohtajilta. Lisätietoja TYYlikäs Vappu 2020 –tapahtumasta.

Klo 19.30 ÅAS Pup-Quiz

Kl. 19.30 hålls den tredje och sista deltävlingen i ÅAS Pup-Quiz serie. Titta mer från Vappen 2020 Facebook event.

Vappupäivänä 1.5.

Klo 15 Vivan etävappupiknik

TYYn virallisten vappupäivän menojen jälkeen Zoom:iin kokoonnutaan Vivan johdolla viettämään vappupäivää. Ota siis lempipiknikherkkusi mukaan kotisohvalle ja tule kanssamme juhlistamaan vappua! Pääset Zoomiin tällä linkillä.  Lisätietoja TYYlikäs Vappu 2020 –tapahtumasta.

 

Muista myös hyödyntää sosiaalisessa mediassa #vappukotona.