Vappuna kaksi vuotta täyttävät Turun ympärivuotiset kaupunkipyörät uudistuvat kesäkaudeksi. Käyttäjät näkevät profiilissaan tekemänsä matkat, vuoden käyttöoikeus on myynnissä enää pari päivää ja kesällä kokeiluun on tulossa myös sähköpyöriä.

Föli-fillarit on Suomen ainoa ympärivuotinen kaupunkipyöräjärjestelmä. Föli-fillarit on toteutettu osana EU-rahoitteista CIVITAS ECCENTRIC -hanketta, joka edistää kestävää ja älykästä kaupunkiliikennettä Turussa ja neljässä muussa Euroopan kaupungissa: www.turku.fi/civitas-eccentric

Föli-fillarit ovat myös osa Turun seudun joukkoliikenne Fölin palvelukokonaisuutta.

Föli-fillareiden vuoden käyttöoikeus poistuu tuotevalikoimasta 1.5. Kannattaa siis toimia ripeästi ja hankkia edullinen vuosi kaupunkipyöräilyä vielä vapun kunniaksi viimeistään 30.4.!

Nykyiset päivän ja kuukauden mittaiset käyttöoikeudet ovat myynnissä vielä toukokuun ajan, kunnes kesällä paljon toivottu kertalippu sekä jatkuvaveloitteinen kuukauden käyttöoikeus korvaavat tuoteperheen nykyiset vaihtoehdot. Uudistuksella halutaan selkeyttää hinnoittelua ja vastata käyttäjien toiveisiin.

Muistathan, että myös jatkossa fölläreiden käyttöoikeus sisältyy maksutta useimpiin Turun seudun joukkoliikenne Fölin kausikortteihin.

Omat matkat nyt nähtävillä käyttäjäprofiilissa

Föli-fillareilla tehdyt matkat ovat nyt kunkin kaupunkipyöräilijän nähtävissä heidän omassa käyttäjäprofiilissaan. Toivotun ominaisuuden ansiosta voit tarkastella polkemiasi kaupunkipyörämatkoja: Omissa matkoissa näet muun muassa mistä olet aloittanut ja minne päättänyt matkasi, käyttämäsi pyörän numeron, matkan alkamis- ja päättymisajan sekä matkan pituuden metreissä.

Voit esimerkiksi katsoa montako matkaa olet tehnyt kuukaudessa ja arvioida tiedon perusteella mikä käyttöoikeus sinun kannattaa hankkia jatkossa. Kirjaudu profiiliisi fölläreiden nettisivuilla.

POP-UP-asemat taas uusilla paikoilla

Föli-fillareiden kaksi POP-UP-asemaa jatkavat uusien asemapaikkojen testausta. Nyt popparit löytyvät Kupittaan jäähallin ja K-Supermarket Nummenpakan edustalta. Asemien tarkat sijainnit näet Fölin reittioppaasta: http://reittiopas.foli.fi.

Sähköfölläreitä testiin kesällä

Kesällä kaupunkipyöräjärjestelmään on tulossa kokeiltavaksi myös muutamia sähköpyöriä. Perinteisistä fölläreistä poiketen sähkökäyttöiset föllärit saa käyttöön ainoastaan Föli-kortilla. Myös sähköpyörien lukitseminen eroaa hieman tavallisesta, sillä ne lukitaan takapyörästä.

Föli-fillareiden sähköpyöristä ja uusista käyttöoikeuksista hintoineen tiedotetaan tarkemmin kesäkuussa.

Pyöriä desinfioidaan ahkerasti

Föli-fillarit eli föllärit ovat käytössä vuoden jokaisena päivänä. Pandemia-aikaan kaupunkipyörien huoltotiimi desinfioi pyörät asemakäyntien yhteydessä. Lisäksi suosittelemme kaupunkipyöräilijöitä käyttämään hansikkaita ja muistamaan muutkin hygieniaohjeet, kuten käsien pesun ja turvavälit fölläreitä käytettäessä.