Turun kaupungin liikuntapalvelut on julkaissut hauskan Vastuullisen ulkoilijan ohjevideon. Näillä vinkeillä ulkoilu on meille kaikille turvallista myös poikkeusaikana.

Koronaviruspandemian takia on erittäin tärkeää huomioida viranomaisten ohjeistukset ja määräykset. Ulkoilua ei kannata kuitenkaan lopettaa, vaan ulkoilla vastuullisesti.

Vappuviikoksi ilmestynyt Turun kaupungin liikuntapalveluiden ohjevideo pohjautuu Suomen Ladun julkaisemaan kirjalliseen Vastuullisen ulkoilijan etikettiin. Video on tehty pilke silmäkulmassa, Turun kaupungin ohjeistukset huomioon ottaen. Videon kesto on 1:29 minuuttia.

Myös videon musiikki liikuntapalveluiden käsialaa

Videossa esiintyvät Turun kaupungin liikuntapalveluiden liikunnanohjaajat. Kappaleen ovat säveltäneet ja sanoittaneet liikunnanohjaajat Kalle Vainio ja Miika Hurnanen, ja sen esittää Kalle Vainio.

Sisäliikuntapaikat kiinni, kuntopolut auki

Turun kaupungin ulkoliikuntapaikat avataan jälleen 14.5.2020 alkaen. Kuntoportaat sekä luonto- ja kuntopolut ulkokuntoilulaitteineen ovat olleet normaalisti auki koko kevään.

Netin välityksellä järjestettäviä, kotona toteutettavia liikuntatuokioita on koottu kattavasti Liikkeelle netissä -sivulle.