Turku on avannut kaupungin ylläpitämät ulkoliikuntapaikat kaupunkilaisten ja seurojen käyttöön torstaina 14.5.2020. Sisäliikuntapaikkoja sekä uimalaitoksia ja uimarantoja avataan maanantaista 1.6.2020 alkaen. Uutinen päivitetty 20.5.

Torstaina 14.5.2020 avattiin Turun kaupungin ulkoliikuntapaikat ja -kentät, pois lukien nurmikentät, uimarannat ja maauimalat.

Turun liikuntapaikkojen avaaminen liittyy valtioneuvoston maanantaina 4.5.2020 julkistamiin linjauksiin koronavirusepidemian maanlaajuisten rajoitusten purkamiseksi.

– Voimme jälleen tarjota Turun upeat kentät, radat ja muut liikuntapaikat kaupunkilaisten iloksi, hyödyksi ja hyvinvoinnin edistämiseksi sekä antaa seuroille ja yhdistyksille paikat ohjattuun ja valvottuun harjoitustoimintaan. Ulkoliikuntapaikkaverkon avaamisella tasataan myös liikuntapaikkojen käyttäjät koko verkoston laajuudelle, ja näin pienennetään riskiä kokoontumisrajoitusten ylittymiseen, Turun liikuntatoimenjohtaja Markus Kalmari sanoo.

Ohjeistusten noudattaminen tärkeää

Vaikka ulkoliikuntapaikat avataan jälleen käyttöön, on tärkeä muistaa, että koronaviruspandemia ei ole vielä ohi. Kaikkien liikuntapaikkojen käyttäjien tulee noudattaa valtioneuvoston ja terveysviranomaisten voimassa olevia määräyksiä ja linjauksia mm. turvaväleihin, kokoontumisrajoituksiin ja omaan terveydentilaansa liittyen.

Valtioneuvoston linjauksen mukaisesti nykyistä 10 henkilön henkilömäärärajoitusta lievennetään enintään 50 henkilöön 1.6.2020 alkaen.

Jokainen kaupunkilainen on edelleen vastuussa siitä, että noudattaa omassa toiminnassaan annettuja ohjeita ja turvaa näin myös muiden ympärillä olevien terveyden. Aikuisten vastuulla on huolehtia siitä, että myös lapset noudattavat ohjeita.

Ulkoliikuntapaikoille viedään kolmikieliset ohjetaulut, minkä lisäksi ohjeistus tullaan julkaisemaan verkkosivuilla turku.fi/liikunta. Ohjeiden noudattamista seurataan ja valvotaan, ja asiaan puututaan tarvittaessa.

– Noudattamalla ohjeita hidastetaan edelleen koronaviruksen leviämistä, suojataan riskiryhmiin kuuluvia ihmisiä sekä estetään terveydenhuoltojärjestelmän ylikuormittuminen, Kalmari muistuttaa.

Avattavat ulkoliikuntapaikat

Turun kaupungin ulkoliikuntapaikat ja -kentät on avattu 14.5.2020, pois lukien nurmikentät, uimarannat ja maauimalat. Ulkoilureitit, ulkokuntoilulaitteet ja kuntoportaat ovat avoinna kaikille, kuten tähänkin asti. Ulkoliikuntapaikkojen pukuhuoneiden WC-tiloja aletttiin avata 14.5. alkaen sitä mukaa, kun kunkin tilan siivous- ja hygieniakäytännöt on varmistettu.

Uimarantojen avaamista ja rantavalvonnan alkamista suunnitellaan kesäkuun alkuun.

Veikkausliiga-joukkueiden osalta Kupittaan keinonurmikentät 2 ja 5 avattiin jo viikolla 19 kokoontumisrajoitukset huomioiden.

Nurmikentät käyttöön touko-kesäkuun vaihteessa

Kaikilla ulkoliikuntapaikoilla noudatetaan normaalia vuodenaikakohtaista toimintojen aloittamista. Näin ollen nurmikentät otetaan perinteisesti käyttöön vasta touko-kesäkuun vaihteessa ja tällöinkin sääolosuhteet huomioiden. Vuoronvarauksen piirissä olevien ulkoliikuntakenttien vuorot alkoivat 14.5.2020 ja palloilulajien pääsarjatason vuorot 11.5.

Turun kaupungin liikuntapalvelut jakaa vuorot normaaliin tapaan. Varatuista vuoroista peritään maksut voimassa olevan hinnaston mukaisesti. Ulkokenttiä on mahdollista käyttää maksutta ilman varausta niiden ollessa vapaina. Liikuntapalvelut tiedottaa seuroja ja yhdistyksiä käytännön toimintatavoista sekä tarkemmista yksityiskohdista.


Lisätiedot: